Kultúrházra, utcákra

2022.01.26. 11:00

Több mint 100 millió forintot nyert a Magyar falu program kiírásain Várvölgy

Több mint százmillió forintot nyert a Magyar falu program (MFP) kiírásain a település. Kedden az érintett fejlesztési helyszíneket járta végig Nagy Bálint választókerületi elnök és Barcza Balázs polgármester.

Péter B. Árpád

Barcza Balázs és Nagy Bálint a sajtótájékoztatón

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Nagy Bálint kiemelte: megújult például a kultúrház tetőszerkezete és beltere, valamint kicserélték a nyílászárókat is az épületen, összesen 47 millió forintból. A Temető utcát is sikerült korszerűsíteni mintegy 22 millióból: nemrégiben 408 méteres szakasz kapott új burkolatot. Továbbá az óvodaudvar megújítására is nyert a település ötmillió forintot. 

 

 

Barcza Balázs hozzátette: a kultúrházat két ütemben modernizálták, rendbe téve például a villamoshálózatot, a padlóburkolatot és a mennyezetet is. Az óvoda épületét már korábban, egy sikeres 2019-es pályázat révén felújították, most pedig az udvar fejlesztésére érkezett támogatás, a munkákat tavaszra tervezik. 

 

 

A választókerület települései eddig hétmilliárd forint MFP-s támogatást nyertek – válaszolta lapunk kérdésére Nagy Bálint, de már megjelentek az új kiírások, amelyekre február elejéig lehet pályázni. 

 

 

– Az elmúlt időszakban a legtöbb településen megújultak a közösségi terek, óvodák, bölcsődék, iskolák, önkormányzati épületek – tette hozzá a választókerületi elnök –, most pedig, a polgármesterekkel egyeztetve, leginkább útfelújításokra, szabadtéri közösségi terek létrehozására és néhány helyszínen temetőfelújításra van igény. 

 

 

Nagy Bálint arról is beszélt, hogy a településeknek a Magyar falu program mellett az új uniós ciklus Top+ pályázatai is lehetőséget kínálnak, például épületenergetikai fejlesztésekre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában