Frissen Zalából

2022.01.18. 17:30

Télen is ott vannak a termelők a hévízi piacon

A december erős volt a Hévízi Termelői ­Piacon, a január pedig az ilyenkor szokásos forgalmat mutatja. Az árusok azt mondják: törzsvásárlóik kitartanak, s ilyenkor is hűségesen visszatérnek hozzájuk.

Péter B. Árpád

Benkő Lajos: A választék ilyenkor is a megszokott

Fotó: Péter B. Árpád

Húsvétig heti két napon, csütörtökön délután és szombaton délelőtt várja a vásárlókat a Hévízi Termelői Piac. A választék ilyenkor is a megszokott – természetesen a primőr áruk kivételével –, s a régiséget kínálók is itt vannak. 

– Friss gyümölcsök ilyenkor ugyan nincsenek, de alma, lekvár, méz és füstölt áru is van. Ezeket változatlanul be lehet szerezni nálunk, jó minőségben – összegez Benkő Lajos, a Hévízi Termelői Piac vezetője. 

Ott Zoltánék a törzsárusok közé tartoznak, kínálatukban pedig – többek között – a tökmagolaj, a lekvár és a méz is megtalálható. 

– A december mindig erős az ünnepekre való bevásárlás miatt, de januárban is lehet értékesíteni – fogalmaz. – Mi évek óta csak itt árusítunk, megvannak a törzsvásárlóink. Mi elégedettek vagyunk ja­nuárban a kevesebbel is. 

A húsféleséget kínáló Semec Farm egyik tulajdonosa is jónak ítéli a decemberi forgalmat, s azt mondja, a januári keresletre sem lehet panaszuk. A sertéshús árkorlátozása kapcsán úgy fogalmazott: elfogadják a kormányzati döntést. 

– Aki sertéstartással foglalkozik, eddig be volt határolva a gyenge ár miatt, s nem tudott nyereséget termelni – mondta Novák László lapunknak. – A mostani döntés megint korlátozza a kereskedőket és az állattartókat is az árak mozgásában. Ám ez egy olyan dolog, amit el kell fogadnunk, be kell tartanunk – és be is fogunk tartani. 

A januári hévízi piacnapokon kézművesek is kínálják portékáikat Hévízen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában