Képviselő-testületi ülés

2022.01.13. 15:00

Tavaly nem vezettek be új adót Letenyén

A decemberi képviselő-testületi ülésen a városatyák megvitatták az adóhatóság 2021. évi munkájáról szóló beszámolót is.

Horváth-Balogh Attila

Farkas Szilárd polgármester kiemelte: a képviselő-testület tavaly nem vezetett be új helyi adót Letenyén. A munkaanyagból kiderült: tavaly a közös hivatalnál keletkezett ügyiratok csaknem fele adóügyek kapcsán jött létre. Az önkormányzat költségvetési rendeletében 170 millió forintot tervezett helyi iparűzési adóból. A befizetések több, mint felét 6-7 nagyobb cég teljesíti. 2021. november végéig 154 egyéni vállalkozó és 163 vállalkozás által benyújtott iparűzésiadó-bevallás érkezett az önkormányzathoz, illetve 208 millió forintnál több adó folyt be. A 2020. évi lejárt hátralékos állomány az iparűzési adó tekintetében mintegy 3,6 millió forint volt. A tartozás 44 adóalanyt terhel, melyek közül hat felszámolási eljárás vagy kényszertörlés alatt áll, két vállalkozó pedig elhunyt. Tíz adózó tartozása nem éri el a 10 ezer forintot. 


A gépjárműadó-hátralék nyitó összege 2,6 millió forint felett van, amit 278 adózó halmozott fel. A talajterhelési díjból származó bevétel nem érte el az 1 millió forintot.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában