Megújuló templomok

2022.01.17. 10:00

Táborokra, közösségépítésre is jut forrás Hévízen

A Veszprémi Főegyházmegye zalai plébániáinak megvalósult és tervezett fejlesztései is szóba kerültek Kiss László esperes és Nagy Bálint választókerületi elnök hévízi találkozóján. Utóbbi kijelentette: fontos kiállni keresztény értékeink, gyökereink mellett.

Péter B. Árpád

Kiss László (balra) és Nagy Bálint hévízi találkozóján az esperesi kerület megvalósult és tervezett beruházásai is szóba kerültek Fotó: ZH

Fotó: Andras Belovari

A Keszthely-zalaszentgróti es­peresi kerület vezetője beszélt például arról, hogy kormányzati támogatásnak köszönhetően megvalósulhat a karmacsi plébánia felújítása, a zalacsányi, valamint a tilaji templom tetőszerkezetének átépítése, mo­dernizálása is. Kiss László emellett számot adott a jövőben tervezett beruházásokról, a szükséges teendőkről, illetve a plébánia­közösségek igényeiről, tevékenységéről is. 

 

A hévízi találkozón elhangzott: a templomfelújítási programnak köszönhetően szá­­mos egyházi épület – plébánia, templom és közösségi ház – újult és szépült meg országszerte az elmúlt években, mindemellett a kormány támogatja többek között hit­életi táborok rendezését és közösség­építő egyházi rendezvények megszervezését is. Mindkettőre szép számmal akad példa az esperesi kerületben, amelyben nagy figyelmet szentelnek nemcsak a hívek lelkigondozására, hanem a fia­talok bevonására, hitéleti nevelésére is. 

 

– Fontosnak tartom, hogy a választókerület egyházi képviselőivel napi kapcsolatban álljak, és lehetőségeimhez mér­ten segítsem, támogassam a munkájukat – szögezte le Nagy Bálint. A választó­kerületi elnök hozzátette: ma is fontos feladat, sőt, egyre aktuálisabb, hogy kiálljunk keresztény értékeink mellett, és megvédjük egyházi közösségeinket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában