Frissen Zalából

2022.01.03. 10:00

Szilveszteri autóstalálkozót tartottak a Kanizsa Arénánál

Az év utolsó napján helyi és környékbeli autósok szerveztek találkozót a Kanizsa Aréna mögötti parkolóban. A civil kezdeményezésen közel ötven járgányt lehetett megnézni.

Benedek Bálint

Három autóval érkeztek a fiatalok, balról: Nyári Valentin, Mihályka Lili, Vigh Máté és Hámori Kristóf

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Az eseményt szervező kanizsai Szabados Zoltán és Szabó László elmondta: hagyomány, hogy minden év végén összegyűlnek az autósok, hogy egyfajta kiállításon mutassák be egymásnak kocsijukat, beszélgessenek és tapasztalatot cseréljenek. Nem szabtak feltételt, régi, oldtimer kocsi éppúgy leparkolhatott, ahogy a modern technika szerelmeseit is szívesen fogadták. 


– Jelenleg egy 16 éves Volkswagen Golf GTI-t hajtok – mondta az egyik résztvevő, Kozári Zoltán. – Igyekszem rendben tartani, hiszen mindennapos használatban van. Szerencsére Kanizsán jó autós közösség működik, összetartunk és márkától függetlenül sokat találkozunk. 


Néhány hellyel arrébb egy „kocka Ladát” támasztott pár fiatal. Tulajdonosa, a kanizsai Vigh Máté egyedi, könnyen fenntartható kocsit szeretett volna, ezért döntött a klasszikus forma mellett. A 28 éves kocsiban a vásárlás után bő egy héttel kigyulladt a motortér, de az erőforrást nem érintette a tűz, megbütykölte, azóta hajtja. Örül, hogy olykor szerveznek összejövetelt az autósok, hasznos információk cserélhetnek gazdát ilyenkor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában