Új esztendő

2022.01.04. 09:00

Szerencsét kívánt a zalaegerszegi kéményseprő

Idén sem maradt el a kéményseprők látogatása a megyeszékhely polgármesterénél. Hagyományosan a városvezető irodájában pezsgős koccintással köszöntötték az új esztendőt.

Jóna István

A képen Kerkai László, Fodor Sándor és Balaicz Zoltán polgármester.

- A néphagyomány szerint a kéményseprő szerencsét hoz, és ez, reméljük, 2022-re is igaz lesz - mondta Balaicz Zoltán polgármester az év első munkanapján, amikor Kerkai Lászlót, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának Zala megyei csoportvezető-helyettesét és Fodor Sándor kéményseprőt fogadta.

 

Kerkai László eredményesnek értékelte az elmúlt évet. Elhangzott, hogy a társasházakban az elavult gyűjtőkémények cseréje jó ütemben halad, az emberek egyre felelősségteljesebben gondolkodnak, és megpróbálják megelőzni a tragédiákat. Ezt erősíti meg, hogy a zalaegerszegi körzetben kéménytűz vagy szén-monoxid- mérgezés miatt senki sem halt meg 2021-ben. A csoportvezető-helyettes hozzátette, hogy nehéz dolguk van, hiszen egyre kevesebben választják a kéményseprő szakmát, így több munka jut a megyében dolgozó 27 kéményseprőre. A fogadás végén pezsgős koccintással kívánt Balaicz Zoltán a jelenlévőkkel együtt minden megyeszékhelyi polgárnak sikeres és boldog, valamint egészségben és erőben gazdag új évet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában