Frissen Zalából

2022.01.18. 11:00

Szellemvilágról, ezotériáról, lelki kiteljesedésről is beszélgettünk a zalai látóval

Legtöbbünk személyiségében, lelkivilágában jelen van valamilyen formában a transzcendencia iránti igény, s bizonyára minden embernek természetes törekvése a szellemi útkeresés. A látható világunkon túli létezésről sokan sokféleképpen gondolkodunk, de életünk "mozgatórugóinak", a történések mögötti folyamatok megismerésének szándéka biztosan ott munkál mindenkiben a felszín alatt.

zaol.hu

Barasits Zsuzsanna / ZH Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

Az emberek egy része kétségkívül fogékony a szellemvilágra is, és ezzel kapcsolatos könyveket, internetes oldalakat, híreket olvas. Azonban az ezzel foglalkozó írásokban megfogalmazott elméletek - ahogyan a vélemények is - erősen megoszlanak.

A témával kapcsolatban ezúttal a zalaegerszegi Barasits Zsuzsannával, az ország első hivatásos jósnőjével beszélgettünk. Egyebek közt a szellemvilággal kapcsolatos kérdésekben fejtette ki álláspontját. Amit lehet elfogadni, árnyalni, vitatni, cáfolni - mindenesetre ő így látja a mindannyiunkat körülvelő világot.

 

- A szellemvilág egy láthatatlan, létező valóság. A Föld, az anyag a szellemvilág nélkül nem született volna meg. Te az egyik fele vagy a Lényednek, a másik feled pedig a szellemmásod. A szellemmásod áll egy anyagi minőségből, ami a Földből adódik. Mindenkinek megvan a saját programja, az, hogy milyen feladata van a Földön. Az is meg van határozva, hogy mitől meddig élhetsz - kezdett bele mondandójába Zsuzsanna.

 

Az is meghatározott, milyen képességekkel, eszköztárral, adottsággal rendelkezünk

- Ez általában mindig annak a feladatkörnek megfelelő, amiért te a Földre érkeztél. Tehát van egy égi terv, ami olyan, mint egy kép, és ennek egy kis montázspontja a Te részed ebből a tervből: ez a léleklemezed; ez a lélek. A lélek a Föld anyagából veszi fel a ruháját, ez a testünk.  Hiába van kiszabva, hogy legyél például asztalos, ha nincs meg a képességed rá, nem tudod azt megvalósítani. Ugyanakkor, ha szorgalmasan tanulod és gyakorlod ezt a szakmát, komoly szintre tudod emelni. Ezért van az például, hogy rengeteg a festőművész, de Munkácsy csak egy van, mivel csak ő hordozta magában ezt az extra képességet.

 

 

A lélekgenetika

- Ez azt jelenti, hogy meg van tervezve valami, amit ha nem tudsz véghezvinni egy emberöltő alatt, annak a folytatását egy következő ember léleklemezébe táplálják bele. Ezért van az, hogy a tudósok, feltalálók mások eredményeit fejlesztik tovább a műveikben. Vannak extra képességek, amik általában egy plusz kis lélekenergiát, lelkecskét jelentenek. A nagy tudású, hihetetlen képességű emberek, mint például Munkácsy vagy Teller Ede, plusz energiával, plusz lélekkel rendelkeztek. Ők a szakterületük tudorai voltak, akik ki lettek választva, ők az égi terv földi megvalósulásának a folytatói, hogy általuk a világ előbbre lépjen - mesélte a jósnő.

 

Zsuzsannának meggyőződése, hogy a szellemvilág állandó kapcsolatban van az emberrel, csak ritkán érzékeljük

- Ennek vannak bizonyos jelei, sugallatai, amit sokszor nem veszünk észre, mert a saját tudatunkkal akarjuk formálni a világunkat. Pedig sokszor tol elénk jeleket vagy épp térít el bizonyos dolgoktól. A tudatalatti az a tudástár, ami minden tudásnak a birtokában van és kapcsolatban van az égi tudástárakkal. Rajtad múlik, hogy a tudatoddal mennyit tudsz  átrezegtetni a tudatalattidból.

 

A látó úgy gondolja, hogy a szellemvilág csak végső esetben avatkozik bele a tetteinkbe, addig csak jelez

- A döntés mindig a tiéd. A szabad akarat, a választási lehetőség az embereknek mindig megadatott. A természetben viszont nem. Ott állandó irányítás van.

 

Sokan hiszik úgy, hogy a lélektársuk itt lent van a Földön, de a jósnő szerint ez nem így van

- Fent van, ő a védőszellemünk, a másik felünk, aki állandóan jelez, sugall. Akkor vagyunk jó úton, ha nem ártunk senkinek. Szándékainkban ne legyen rosszindulat, ne legyenek negatív érzeteink! Ne legyen bennünk utálat, harag, gyűlölködés! A gondolat mindig egy sugallat. A döntés pedig a te felelősséged, a formáló képességed. Ha letérsz a jó útról, annak lesznek jelei, de ha te erre nem figyelsz, akkor lesznek nehézségeid az életben. Nem mindegy az, hogy például a templomtól a kórházig az utat három kilométer alatt teszed meg kerülő útvonalon, vagy átvágsz egyenesen, és ott vagy három perc alatt. Ez a pár perces út a támogatott szellemi út, tehát ott nem lesznek gondjaid. Ugyanakkor, ha a hosszabb utat választod, akadályokba ütközhetsz, de ennek is lehet pozitív hozadéka, mert olyat tapasztalsz, ami a saját eredeti utadnál nem tapasztalnál; ennek azonban van ára, mert közben elveszíthetsz valami értékeset.

 

Honnan tudjuk, mi a dolgunk, sorsunk?

- Nem véletlenül tanulsz és keresed az utadat. Egy irányított belső sugall, hogy mi az, ami neked a lehető legjobb, amiben a legjobban kiteljesedhetsz - véli Zsuzsanna. - Az emberek hajtóereje, az energiája teljes mértékben felturbózható, ha megragadják a szellemi kapcsolatokat. Ehhez azonban türelem kell. Lehet ehhez segítséget kapni, például a jógázás, meditálás stb. is ad egy olyan tudatállapotot, amely ezen az úton támogathat és segíthet. El kell jutni a "csend génjéhez", amibe ha belekapaszkodsz, át tudsz jutni a szellemi szférába.

A jógázás, a meditálás sokat segít.

Forrás: illusztráció / pixabay

 

Meggyőződése, hogy egész életünk során folyamatos kapcsolatban vagyunk a szellemmásunkkal

- Állandóan le-fel áramlik az információ; ám amit itt a Földön megtapasztalsz, abból csak a pozitív részek jutnak fel az égi tárba, mert ez az, ami előrevisz, ami tiszta érték, ami jövőt teremthet. A negatívok kiselejteződnek, amik a test anyagán keresztül a földbe kerülnek, és majd a következő emberek sejtjeiben találhatók meg: ezek hajlamok, készségek lehetnek; ez az ösztönvilág. A múlt minden tragikus eseménye a föld élővilágán, növényein, vízen, levegőn keresztül minden ember testébe belekerül, és így ez az emlék minden emberben benne van - állítja Zsuzsanna.

 

A mai ezotériát nem lehet a régi fogalom szerint értelmezni

- Sajnos már nem sok köze van hozzá. Eredetileg a régi rítusokat, az archaikus kultúrákban létező valódi szellemi kapcsolódásokat jelentette, és azt jelentené ma is. A régi világban minden ember együtt élt a természettel és a régi hitvilággal, mivel tudta, hogy ettől függ az élete. Ma az emberek többsége az anyagias világ árnyékában él, és sokan azt hiszik, hogy a jólét, a siker a sok márkás ruhában, a minél drágább autóban és a hatalmas házban van, pedig ezekből semmit nem viszünk magunkkal. Ezáltal egyik ember sem lesz több. Sokan fordulnak jelenleg az ezotéria felé, és nem a képzelet világát, hanem a képzetek világát lovagolják meg, és ezért elég sok csalódásban van részük - mondta a jósnő.

 

 

Zsuzsannától végül azt is megtudjuk: már nyugdíjba vonult, jelenleg csodálatos unokái foglalkoztatják, és ír. A Q című könyvét 1999-ben írta és 2001-ben adták ki. Tavaly ősszel jelent meg a Létsíkok című első verseskötete, de ezeken kívül több írása is napvilágot látott. A népszerű látó elmondta: nagyon fontosnak tartja, hogy az évek során sok-sok embernek segített már.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában