Fényfestés

2022.01.27. 07:00

Száz nappal a Giro előtt rózsaszínben fürdött a kanizsai Erzsébet tér

Május hatodikán Magyarországon kezdődik a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenye, az olasz Giro d’Italia.

Horváth-Balogh Attila

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ennek tiszteletére szerdán, 100 nappal a rajt előtt a Giro színeibe öltöztek az útvonal menti települések jellegzetes épületei. Az akcióhoz csatlakozva szerdán 18 órától rózsaszínben fürdött az Erzsébet tér és a téren lévő Testvérvárosok kútja. Az olasz kör első három szakasza hazánkban zajlik le, Nagykanizsát pedig ezek közül az utolsó keretében érinti majd a mezőny.

 

Radics Bálint önkormányzati képviselő, a Giro-munkacsoport vezetője elmondta: Nagykanizsán szakaszhajrá lesz, amit azt jelenti, hogy itt a ciklámen trikóért küzdhetnek majd a legjobb sprinterek. A magyarországi szakaszverseny 3. napján Kaposvárról rajtol a mezőny, áthalad Nagykanizsa belvárosán, majd az itteni részhajrá után Hévízen, Keszthelyen és a Balaton-felvidéken keresztül, Tihanyon át megérkezik a befutó helyszínére, Balatonfüredre.

 

Radics Bálint hozzátette: még soha nem fordult elő a Giro d’Italia történetében, hogy a versenynek 3 magyar résztvevője legyen – most erre is van esély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában