Frissen Zalából

2022.01.14. 07:00

Szabó Szilárd: Horváth Jácint valljon színt az egészségügy kapcsán

Ideje lenne tiszta vizet önteni a pohárba, és elmondani, hogy kormányváltás esetén mire készül a Márki-Zay Péter vezette baloldal, beleértve Horváth Jácintot, az ellenzéki összefogás helyi jelöltjét is – szögezte le sajtótájékoztatón Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője.

Pásztor András

Szabó Szilárd, a Fidesz nagykanizsai önkormányzati frakciójának vezetője

Forrás: Zalai Hírlap

Szabó Szilárd szerint Márki-Zay Péter leépítené az egészségügyi ellátórendszert. A baloldal miniszterelnök-jelöltje tavaly ősszel beszélt arról, hogy a járóbeteg-ellátásban támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását, vagyis hogy több intézményből csak egy maradjon meg. A baloldal miniszterelnök-jelöltje így fogalmazott: „igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi, vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében.” Márki-Zay azt is egyértelművé tette, hogy kormányon az egészségügyi intézmények fizetőssé tételében is a 2010 előtti balliberális vezetés politikáját követné. 


– Talán már kevesen emlékeznek rá, de 2006-ban, az MSZP kormányzása idején a Kanizsai Dorottya Kórház is megszenvedte az ágyszámleépítést, 666-ról 490-re csökkent itt az aktív ágyak száma – emlékeztetett Szabó Szilárd, aki hozzátette: az elmúlt időszakban több milliárd forintos fejlesztésen, bővítésen esett át a Kanizsai Dorottya Kórház. – Arra vagyunk kíváncsiak, és velünk együtt a kanizsai választópolgárok is, hogy Horváth Jácint miként vélekedik a Márki-Zay Péter által elmondottakról. Vajon egyetért-e a vidéki kórházak bezárásával, esetleg osztályok megszüntetésével, illetve az egészségügy fizetőssé tételével. Ha igen, akkor ezt is el kell mondania a választóknak, hogy mindenki a megfelelő információ birtokában tudjon szavazni, ha pedig nem ért egyet, akkor arra adjon választ, mi a garancia arra, hogy személye befolyásolni, gátolni tudja az ellenzéki összefogás ezen törekvéseit. 


Szabó Szilárd szerint: Horváth Jácint, a DK képviselőjeként egyértelműen Gyurcsány politikáját támogatja, vagyis azt az embert, aki kórházi napidíjjal, vizitdíjjal sarcolta korábban azokat, akik betegségük miatt háziorvoshoz fordultak vagy kórházi ellátásban részesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában