A Fidesz nem támogatja a kórházbezárásokat

2022.01.29. 07:00

Sajtótájékoztató Keszthelyen: Az egészségügy nem lehet fizetős

A Fidesz nem támogatja a kórházbezárásokat és elutasítja az egészségügy fizetőssé tételét is. Erről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Csótár András, a kormánypárt keszthelyi elnöke.

Péter B. Árpád

Csótár András, a Fidesz keszthelyi elnöke

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

„Még emlékszünk arra, amikor a Gyurcsány-kormány úgy eladósította a kórházakat Magyarországon, hogy a keszthelyi intézmény léte is veszélybe került” – szögezte le Csótár András, felidézve: ágyakat kellett leépíteni, sőt, majdnem be is kellett zárni a város kórházát, amit később a Fidesz–KDNP megmentett ettől a sorstól. 

 

 

– Látva, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter és egészségügyi szakértője az elmúlt időszakban milyen nyilatkozatokat tett az egészségügy átalakításának tervével kapcsolatban – folytatta a Fidesz keszthelyi elnöke –, joggal gondolhatjuk azt, hogy esetleges hatalomra jutásuk után ugyanazon az úton kívánnak továbbhaladni. 

 

 

Csótár András beszélt arról is: a zalai 2. számú választókerületben Elekes István momentumos baloldali politikus az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje. Vele kapcsolatban megjegyezte: feltételezhető az, „hogy amennyiben bekerülne a parlamentbe, ő is az egészségügyi rendszer tönkretételére szavazna”. 

 

 

– Mi továbbra is felelősséget érzünk a Keszthelyi Kórházért, elismerjük, nagyra értékeljük az ott folyó szakmai munkát, és nem hagyjuk, hogy a baloldal ismét megpróbálja tönkretenni az intézményt – szögezte le a Fidesz városi elnöke, aki azt is elmondta: pártja nem támogatja a kórházbezárásokat, különösen a vidéki, kisvárosi intézményekét, mint ahogyan elutasítja az egészségügy fizetőssé tételét és a társadalombiztosítási rendszer szétverését is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában