70. évforduló

2022.01.28. 14:42

Rockenbauer Pálról is megemlékeztek Magyarszerdahelyen

A Dél-zalai Kékvirág Túracsapat is csatlakozik az Országos Kéktúra jelvényszerző túramozgalom meghirdetésének 70. évfordulójának megünnepléséhez.

Horváth-Balogh Attila

Ennek jegyében részt vesznek a „70 km 70 óra alatt az Országos Kéktúra mentén” nevű túramozgalomban, melyet a Lokomotív Turista Egyesület hirdetett meg január elseje és december 31. között a kerek évforduló alkalmából. A csoport célja, hogy népszerűsítse az Országos Kéktúrát, közreadja a túra történetének érdekességeit, valamint összefogja a túramozgalom teljesítésével kapcsolatos híreket, beszámolókat.

 

A Dél-zalai Kékvirág Túracsapat pedig saját programjai sorában számos buszos túrát tervez, melyekkel a Rockenbauer Pál-Dél-dunántúli Kéktúra útvonalának bejárását tűzték ki célul. Kétszer a Göcsejben, három alkalommal Belső-Somogyban, egy alkalommal pedig a Rába síkján túráznak majd.

Lőrincz Sándor túravezető az idei évben teljesített túrákkal kapcsolatban elmondta: január másodikán évindító sétát tettek Nagykanizsán, a Csónakázó-tó körül, ahonnét néhány túratársuk Bagola érintésével tért vissza Nagykanizsára. A sétán 28-an vettek részt.

 

Január 15-én a hagyományos téli túra során koszorút helyeztek el az Örömhegyen található Rockenbauer Pál-emlékhelyen. A híres természetjáró, televíziós szerkesztő 14-én lett volna 89 esztendős. A gyönyörű, napos időben 42 fő teljesítette a közel 16 kilométeres távot.

 

Február 19-én a téltemető túrára (Sormás-homokkomáromi szőlőhegy-Szent Orbán kilátó-Magyarszerdahely Régi Csárda útvonalon) várják az érdeklődőket, melyen „kipróbálják” a Kanizsa Kul-Túra Egyesület által felfestett piros jelzést.

 

Március 15-én ismét megrendezik a hagyományos Egry József-túrát, melynek keretében Zalaújlakon, az Egry József emlékháznál tisztelegnek a Balaton festője emléke, munkássága előtt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában