Magyar Teátrumi Társaság Pajtaszínház

2022.01.19. 17:00

Pajtaszínház, előbb Alibánfán

Idén is folytatódik a Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság Pajtaszínház programja.

Mozsár Eszter

Január 23-án, vasárnap 17 órakor Alibánfán, a kultúrházban láthatja a közönség az Alibánfai Ripacsok előadásában Hans Sachs A férj a gyóntatószékben című darabját. A komédia főszereplője egy betegesen féltékeny férj, aki bizonyságot kíván szerezni erényes és általa alaptalanul vádolt felesége vélt hűtlenségéről. A cél érdekében papnak öltözve "gyóntatja" hitvesét, ám a darab végén az asszony jól megleckézteti. Az amatőr társulat tagjai Kocsis Tamás, Berek Krisztina Fatima, Németh Adrienn, Keresztesné Bangó Tímea. A felkészülésben Mihály Péter, a Hevesi Sándor Színház színésze- rendezője, drámapedagógus segített. Az amatőr művészek helyiek, évek óta életük része a színjátszás. A közelmúltban alakultak újjá a Pajtaszínház programjának köszönhetően. A csoportvezető, Magyar Zsófia a társulat megszűnése előtt is sokat tett a község kulturális életéért. Korábban édesanyja, Magyarné dr. Huszár Tünde tanította be a fiatalokat. A megújult csapat lelkesen készül a megmérettetésre és bemutatkozásra, a vasárnapi premier után január 29-én Budapesten képviselik Zala megyét a VII. Pajtaszínházi Szemlén a darabbal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában