Frissen Zalából

2022.01.11. 06:50

Nyílt napot tartottak a PTE zalaegerszegi egészségtudományi képzési helyén

Az egészségügyi szakmák iránt érdeklődő középiskolásoknak tartott nyílt napot a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központja. A fiatalok négy szakirány közül választhatnak az intézményben.

Mozsár Eszter

Az ergoterapeuta beteg, fogyatékkal élő embereknek segít, hogy teljes életet élhessenek. A képen dr. Császár Gabriella (balról az asztal mellett) néhány oktatóeszközt mutat

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A rendezvényen a gyógytornász-, az egészségturizmus­szervező-, a sport és re- kreáció-, s az idén indult ergoterápia-képzésről tudhattak meg többet az érdeklődők. A gyakorlati bemutatók előtt dr. Ágoston István egyetemi docens, hallgatói szolgáltatási és jogi koordinációs dékáni megbízott mutatta be a campust. 


Elhangzott: az ország legrégebbi, 650 éves egyetemének képzési helyén családias körülmények közt, magas színvonalon sajátíthatják el az ismereteket a hallgatók. A dékáni megbízott kiemelte: a járvánnyal kapcsolatos tapasztalatok bebizonyították, hogy nélkülözhetetlen az egészségügyben dolgozók munkája. Nem mellékes az sem, hogy az innen kikerülő diplomások egzisztenciája kiszámítható, belföldön és külföldön egyaránt keresik a gyógytornászokat, rekreációs szakembereket. 

A központ mindennapjaiba dr. Császár Gabriella igazgató engedett betekintést. Elmondta: az idén elindult a PTE ETK által alapított és csak Zalaegerszegen elérhető új szak, az ergoterápia-képzés is. Kiemelte: reméli, hogy a Nyugat-Európában több évtizede elfogadott szakma rövid időn belül ugyancsak népszerűvé válik Magyarországon. Az ergoterápia a mindennapi életben, a munkavégzés során és a szabadidős tevékenységeknél teheti teljesebbé a mozgásukban korlátozott páciensek életét. 


Bertáné Antal ­Marianna tanulmányi osztályvezető többek közt a felvételi eljárási rendről, az ösztöndíjakról, a tudományos életről tájékoztatott, míg Takács Tamara HÖK-al­elnök a hallgatói önkormányzatról szólt. A tájékoztatás után a termekben gyakorlati bemutatókkal, interaktív elő­adásokkal demonstrálták a karon folyó képzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában