Január 20-án

2022.01.16. 15:00

Múzeumi előadások Zalaegerszegen

Előadásokkal várja a közönséget a Göcseji Múzeum január 20-án, csütörtökön 16 órától.

ZH

A magyar kultúra napja alkalmából szervezett programon elsőként Erős Krisztina történész idézi fel a repülőgép-eltérítést, melynek egyik elszenvedője Szántó György, a ruhagyár igazgatója volt. Dr. Kostyál László művészettörténész Papp Albert zalai születésű festőművész alkotásait mutatja be. Simmer Lívia régész-főmuzeológus csokorba szedte a temetkezési rítusokat, melyek bizonyítékai az elmúlt években kerültek elő a föld alól. A restaurátorok, Horváth Imre és Horváth Csaba tavalyi munkáikból szemezgetnek, többek közt kiderül, hogyan lehet restaurálni egy menyasszonyi csokrot. A múzeumpedagógusok, Sümeginé Horváth Anita, Szabó Tímea és Simon-Kiss Judit részletet adnak elő az Ásó, kapa, nagyharang című, főleg fiataloknak szóló foglalkozásból. A menhelyi gyerekek 1930-as évekbeli életéről Kiss Nóra néprajzkutató szól. Varju András falumúzeumi osztályvezető a kihalóban lévő kézműves mesterségek újjáélesztésére létrejött programról, Csengei Ágota pedig a nyár elején nyíló Mindszentyneum építéséről beszél.

 

A rendezvény online is követhető a Göcseji Múzeum YouTube csatornáján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában