Soros ülés

2022.01.26. 17:18

Mutatjuk, mi mindenről határoztak a képviselők Lentiben

Konzorciumi pályázatban való részvételről, valamint a Mesevár Óvoda és a helyi bölcsőde nyári nyitvatartási rendjéről is határoztak a képviselők a szerdai soros ülésen.

Korosa Titanilla

Újabb szakaszon, Lenti és Hernyék között épülhet kerékpárút a térségben konzorciumi pályázat keretében. A projektben való részvétről is döntött a testület. A Zala Megyei Önkormányzat, mint konzorciumvezető a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 100 százalékos támogatási intenzitású kerékpárút-fejlesztési pályázatot kíván benyújtani a területileg érintett települési önkormányzatokkal közösen. A projekt keretében a 75. számú főúttal párhuzamosan építendő önálló nyomvonalú kerékpárút Lenti mumori városrészétől, a temető bejárati úttól kezdődően a hernyéki elágazásig valósulna meg, a Lenti és Zajda közti meglévő rész felújításával. A pályázatban tervezett kerékpárút teljes hossza 4,9 kilométer. A beruházás teljes megvalósítására összesen 666 millió forint áll rendelkezésre.

A két gyermekgondozási intézmény nyári nyitvatartásáról is döntöttek az ülésen a képviselők. Eszerint a Mesevár Óvoda Vörösmarty utcai székhely intézménye 2022. június 20-tól - 2022. augusztus 31-ig tart nyitva, ez idő alatt a Petőfi úti telephely zárva lesz. A bölcsőde az előző évekhez hasonlóan az idei év nyári hónapjaiban is általános nyitvatartási rend szerint biztosítja a gyermekek ellátását, hétköznaponként napi 11 órában, reggel 7 órától este 18-ig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában