Példaértékű kitartással küzd

2022.01.26. 06:50

Molli harcol a kórral - A zalaiak összefogtak érte, jótékonysági programokat rendeznek

Széles körű összefogás alakult ki a megyeszékhelyen a 17 éves, IV-es stádiumú csontdaganattal diagnosztizált Bogár Molliért, aki jelenleg Angliában él, és próbál regenerálódni a kemoterápia után. A család megsegítésére licitoldalt hoztak létre a Facebookon, a héten pedig jótékonysági táncestet és sütivásárt rendeznek, hogy a bevételekkel támogassák a lány lehetséges gyógykezelését.

Jóna István

Bogár Molli a nem mindennapi megpróbáltatások ellenére sem veszítette el a hitét és az életkedvét

Forrás: ZH

Bogár Virgínia és lánya élete teljesen felfordult, amikor tavaly márciusban Mollinál 4-es stádiumú csontdaganatot diagnosztizáltak. A család egykor Bagodban élt, és 2013- ban, a jobb boldogulás reményében költöztek Angliába. Molli az elmúlt fél évben hosszú utat járt be, hatalmas erővel és példaértékű kitartással küzd a gyógyulásért. Az elsődleges daganat a jobb combcsontjában van, ami átterjedt a tüdőre, a májra és a koponyára. A gerincén egy lágyrészdaganat nyomta az ideget, ami miatt tolószékbe került.

A kezelésnek és az akaraterejének köszönhetően Molli júliusban felállt a székből, a kemoterápia végére pedig a daganatok 80 százaléka eltűnt - foglalta össze Wappel Beáta, aki harmadmagával az interneten létrehozott licitoldallal próbál segíteni a családon. 

Bogár Molli a nem mindennapi megpróbáltatások ellenére sem veszítette el a hitét és az életkedvét. Forrás: ZH

Az orvosi leleteket, CT-felvételeket Amerikába küldték, ahol egy orvoscsoport vizsgálja a lehetséges gyógymódokat. Felhívásukhoz sokan csatlakoztak, eddig közel 1,5 millió forintnyi adomány jött össze.

Január 27-én a Keresztury VMK-ban az Albatrosz Tánc Sport Egyesület Táncoljunk Molliért estjének bevételével, valamint január 30-án az Art Moziban jótékonysági sütivásárral is próbálnak segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában