Csak foszlányok és szamárságok

2022.01.28. 06:50

Mit hozhat a baloldal által tervezett egészségügyi reform a kanizsai kórháznak?

„Aggodalommal tölt el a baloldali összefogás egészségügyet érintő terve, legalábbis az, amit eddig elárult róla Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt” – mondta sajtótájékoztatóján Dénes Sándor, a kanizsai Fidesz-frakció képviselője, korábbi polgármester.

Pásztor András

A kanizsai kórház bejárata

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

Dénes Sándor szerint a baloldali összefogás tervei roppant ködösek, hiszen miniszterelnökjelöltjük egyszer a vidéki kórházak leépítéséről, máskor a magántőke bevonásáról beszél, közben pedig Zala megye kórházaiban traumatológiai ellátást szeretne telepíteni, mert szerinte az nincs.

- Egészségügyi reformról a jelen helyzet ismerete nélkül beszélni felkészületlenségre vall - kezdte Dénes Sándor, aki jelezte: Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen is működik traumatológiai ellátás. - A baloldali összefogás programjából csak foszlányokat vagy épp a fentihez hasonló szamárságokat ismerünk, ezért csak abból indulhatunk ki, hogy mit tettek korábban. Bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és strukturális átalakításnak nevezték a brutális leépítést, ami Kanizsán 2007-ben közel 30 százalékos ágyszámcsökkenést és majdnem száz dolgozó elbocsátását eredményezte.

Dénes Sándor aggódik a Kanizsai Dorottya Kórház jövője miatt, hiszen - mint kiemelte - a baloldali reformok eddig csak nehézségeket okoztak. Ezért is lenne fontos szerinte, hogy Horváth Jácint, a baloldali összefogás kanizsai képviselőjelöltje őszintén elmondja, mit terveznek. 

Dénes Sándor aggódik az egészségügy miatt

Forrás: Gergely Szilárd

A képviselő a fentieket a fideszes kormányzati intézkedésekkel párhuzamba állítva emlékeztetett: azok után, hogy a magyar emberek többsége népszavazáson nemet mondott a vizitdíjra és a kórházi napidíjra, az Orbán-kormány rengeteg pénzt fordított az egészségügyre - az ápolók és orvosok béremelésétől az infrastrukturális és eszközfejlesztésekig.

Dénes Sándor befejezésül felidézte: 2007-ben az emberek a kórház előtt tüntettek a bevezetett "reformok" ellen. Mint mondta: nagyon reméli, hogy ilyesmire nem kerül sor a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában