Lassan 10 hónapja készül

2022.01.19. 07:00

Mennyi időt s pénzt igényel a rámpa? A tervezési hibákat rótta fel Szabó Szilárd, frakcióvezető

Mennyi időbe és legfőképpen mennyi pénzbe fog kerülni az Alsóvárosi templomnál épülő rámpa? – tette fel a kérdést hétfőn a helyszínen Szabó Szilárd, a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint a tervezés során vétett szakmai hibák pontos képet adnak arról, hogy a Városfejlesztő Kft. jelenlegi vezetése totálisan alkalmatlan a beruházások lebonyolítására.

Pásztor András

Szabó Szilárd: A rámpa lassan 10 hónapja készül Fotó: Szakony Attila

Szabó Szilárd emlékeztetett: a gyalogos rámpát mintegy 7 millió forintos költségvetéssel tavaly áprilisban kezdték el kialakítani, ám az első kapavágás után kiderült, hogy a rámpa nyomvonala alatt egy gázelosztó vezeték fut.

 

A hivatalos dokumentumokból kiderült: a Városfejlesztő Kft. saját munkatársát bízta meg a tervezéssel. Persze ez még nem lett volna baj - azt leszámítva, hogy az illető nem volt jogosult mérnöki tevékenységre, azaz tervezésre, hiszen a mérnöki kamara és az építész kamara nyilvántartásában sem szerepel -, csakhogy a tervezés során elmulasztottak egyeztetni a gázszolgáltatóval, amelynek a munkatársai egy véletlen bejárás során fedezték fel az építkezést, és azonnali hatállyal le is állították azt, idézte fel a Fidesz frakcióvezetője.

 

- A gázvezeték kiváltása újabb 3,4 millió forintos költséggel járt, ráadásul jó pár hónapig húzódott a munka, mivel az E.ON 120 napos határidővel vállalta a vezeték áthelyezését - magyarázta Szabó Szilárd, aki arra is rámutatott: a rámpa lassan 10 hónapja készül és eddig több mint 10 millió forintjába került az önkormányzatnak.

 

- Ez az abszurditás a mai valóság, ez történik akkor, ha az önkormányzati cégek élére politikai megbízottakat ültetnek, és azok a saját haveri körüknek szervezik ki a munkákat. Mindez az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) felelőssége, amely előszeretettel mutogat a korábbi városvezetésre, de mint azt a mellékelt példa is mutatja, egy rámpa megépítése is kifog rajtuk.

 

Szabó Szilárd a sajtótájékoztató végén azt a kérdést intézte az ÉVE-frakcióhoz, hogy lesz-e következménye az elhibázott beruházásnak, gondolkodnak- e személyi konzekvencia levonásában, vagy újabb fizetésemelést és jutalmat szavaznak meg az általuk kinevezett ügyvezetőknek?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában