Nem vagyunk egyedül

2022.01.22. 09:00

Megtartották az ökumenikus imahetet Hévízen

Együtt szolgáltak a történelmi felekezetek lelkészei és papjai az ökumenikus imahét hévízi alkalmán. Mint a házigazda Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor kiemelte: ezzel felmutatták, hogy híveikkel együtt mindannyian Jézus Krisztus követői.

Péter B. Árpád

Az istentiszteleten együtt szolgált Solymos András diakónus, Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész, Tóth Tamás káplán, Péntekné Vizkelety Márta református lelkipásztor és Bóka Tibor alsópáhoki plébános Fotó: Péter B. Árpád

Az idei tematikát a Közel-keleti Egyházak Tanácsa állította össze, a középpontba pedig az újszülött Királyhoz látogató bölcsek története került Máté evangéliumából. Elhangzott: "függesszük tekintetünket ama napkeleten megpillantott csillagra, és engedjük, hogy bennünket is vezessen".

 

- Mindez arra hívja fel a figyelmünket, hogy nem vagyunk egyedül hagyva a világban, hiszen Isten több mint kétezer évvel ezelőtt megmentőt, szabadítót, megváltót küldött nekünk - fogalmazott Péntekné Vizkelety Márta. 

 

- Jézus Krisztusban nekünk üdvösségünk, segítségünk és reménységünk van.

 

A lelkész szerint a járvány éveiben különösen fontos a szívünkbe fogadni ezt az üzenetet, hiszen Jézus Krisztus "ma is itt van velünk, hogy támaszunk legyen". Solymos András diakónus arról beszélt: nem tudni még, milyen év vár ránk, de idén is fontos, hogy bízzunk Krisztusban, hiszen ő a mi Urunk.

 

- Az egységre való törekvés mindig fontos, és úgy látom, ahogy telnek-múlnak az évek, egyre inkább az lesz - szögezte le Solymos András. - Ahogy fogy az emberekből a hit, és egyre inkább a sötétség terjed a világban, lényeges, hogy mi keresztények összefogjunk.

 

Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész kiemelte: az idei imahét üzenete az, hogy tekintetünket Krisztusra mint a világ világosságára és vezérlő csillagára kell vetnünk. 

 

- A tematika másik nagyon fontos eleme, hogy az üldözött keresztyénekért való imádság is megjelenik " szögezte le ", hiszen olyan környezetből jött az idei összeállítás, ahol ez mindennapi jelenség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában