Frissen Zalából

2022.01.10. 15:00

Megszépült a tízemeletes lakóház környezete a zalaegerszegi Kertvárosban

Megszépült a Köztársaság út 85. szám alatti tízemeletes ház nyugati oldalán található, rossz állapotú betonalapos parkoló, miközben 3 új várakozóhely létesült, s 50 méter hosszon megújult a közlekedőút burkolata. A bruttó 26 és fél millió forintos beruházás során új csapadékcsatornát építettek és kiváltották a régi ivóvízvezetéket. A kivitelezést a Szabadics Zrt. és Horváth-Ép Kft. konzorcium végezte.

Mozsár Eszter

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Látványos szakaszába érkezett a Kovács Károly Városépítő Program, aminek lényege, hogy 2024-ig a város 91 helyszínén mintegy 15 milliárd forint értékben újítanak fel vagy újonnan építenek utakat, járdákat parkolókat, fogalmazott a helyszínen Balaicz Zoltán polgármester. Kiemelte továbbá, hogy az arányos városfejlesztés jegyében a megyeszékhely minden részét érintik ezek a beruházások.

Farkas Lóránt építésvezető (Szabadics Zrt.), Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Bognár Ákos településrészi önkormányzati kéviselő és Balaicz Zoltán polgármester
Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos emlékeztetett, hogy a gépjárművek száma évente 5 százalékkal nő Zalaegerszegen, ami óriási kihívást jelent. A parkolók építése, bővítése során mindig figyelembe veszik a meglévő zöldfelületeket, ám vannak helyzetek – például a kórház és az oktatási intézmények környéke –, amikor a megközelíthetőség és a közlekedés biztonsága élvez prioritást. Mivel a város területét nem lehet bővíteni, a meglévő infrastruktúrát kell korszerűsíteni, tette hozzá a politikus.

Bognár Ákos településrészi önkormányzati képviselő elmondta, hogy a környéket több ütemben fejlesztik. 2019-ben a tízemeletes északi oldala előtti útburkolat és parkoló újult meg, s elkészült a tömbbelső szennyvízcsatorna rekonstrukciója. A városépítő program keretében hasonló módon megszépül a szomszédos társasházak környezete is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában