Reggeltől estig használatban

2022.01.28. 07:00

Megszépült a teskándi uszoda, a járványügyi korlátozások idejét használták ki a felújításra

Töretlen népszerűségnek örvend, teljes kihasználtsággal működik a másfél évtizede átadott uszoda az 1100 lelket számláló községben.

Arany Gábor

Az uszodát birtokba vevő gyerekek

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ez is elhangzott a csütörtöki összejövetelen, melynek keretében Sipos László polgármester a létesítmény nemrég befejeződött felújításáról adott tájékoztatást. 

 

 

A munkálatok részeként az óvodát és az uszodát magába foglaló épületben az óvodai tornaszobát festették ki, az uszodai részben pedig kicserélték a gipszkarton burkolatokat, valamint a világítást. Ezek 3,3 millió forintos költségét a Magyar falu programból nyert támogatással finanszírozták. A településvezető kiemelte: a járvány miatt elrendelt korlátozások időszakát használták ki a munkálatokra, hogy minél kevésbé zavarják az uszodai vendégeket, akik főleg a teskándi óvodába és iskolába járó háromszáz gyermek közül kerülnek ki, de persze emellett nagyon népszerű létesítmény a felnőttek körében is. 

 

 

A 18 méter hosszú, 6 méter széles, 75–140 centi mélységű, 30–31 Celsius-fokos vízzel feltöltött medence kialakítása révén kiválóan alkalmas az úszás oktatására és szabadidős sportolásra is. 

Az ünnepség résztvevői

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az uszodában reggel fél héttől és este nyolc előtt másfél- két óra az úgynevezett szabad úszás idősávja, napközben pedig zajlanak az oktatások. - Nincs másik község a választókerületben, amely uszodával büszkélkedhet - mondta Vigh László országgyűlési képviselő, hozzátéve: az új megyeszékhelyi uszodát március 20-án avatják. Hangsúlyozta: a létesítménnyel a 100 ezer ember otthonát jelentő régió gazdagodik. Ez pedig lehetőséget teremt, hogy az itt élő összes gyermek megtanuljon úszni, mire kikerül az általános iskolából, emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában