Frissen Zalából

2022.01.26. 15:00

Március első napjáig lehet nevezni a pálinkákkal a Pannónia Párlatversenyre

A járvány okozta bizonytalanságok miatt tavaly elmaradt, ám az idén március első hétvégéjén ismét megtartják a Pannónia Párlatversenyt, melyen a szabad magánfőzők és a bérfőzetők házi-pálinkákkal, azaz párlattokkal nevezhetnek.

Benedek Bálint

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A Pannónia párlatverseny, nem egy viadal a sok közül, hanem az egyetlen, mely mindig is a szabad magánfőzőkről és bérfőzetőkről szólt - mondta Gazdag Attila versenyigazgató, a Pannónia Pálinkakultúra Egyesület elnöke. – Az egykori Pannónia területéről, az egész országból, de a határon túlról is minden szabad magánfőzőt és bérfőzetőt szeretettel meghívunk, nevezni március 1-jén 20 óráig lehet. Nem változtattunk azon a szemléleten, hogy a nevező és annak a keze munkája a verseny legfontosabb része. Tehát a beérkezett tételek a legnagyobb gondoskodás mellett, maximális anonimitással kerülnek a pálinka szakértőkből álló zsűri asztalára március 4. és 5. között (péntek, szombat) a sormási István Parkhotel malomtermébe, az egykori pálinkafőzde épületébe. A 4. Pannónia Párlatverseny díjkiosztó gáláját pedig ugyanitt március 19-én (szombat) tartják.

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Hozzátette: az Agrárminisztérium Hungarikum pályázatán nyert 4 millió forintot is felhasználják a párlatverseny népszerűsítésére és lebonyolítására. A verseny fővédnöke: dr. Nagy István Magyarország agrárminisztere, a Hungarikum Bizottság elnöke. Az ország számos pontjáról 20 tagú testület bírálja a beérkező, évjárattól független tételeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában