Közel 500 embert foglalkoztatnak

2022.01.29. 07:00

Ma is van felvétel - Cseresnyés Péter a Nilfisk kanizsai gyárában járt

A dán tulajdonú Nilfisk nagykanizsai gyárában tett látogatást pénteken Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő.

Horváth-Balogh Attila

Kalocsai Norbert kalauzolta a gyárban Cseresnyés Pétert

Forrás: Gergely Szilárd

A politikust Kalocsai Norbert, a Nilfisk Production Kft. ügyvezetője tájékoztatta a céget érintő pozitív fejleményekről. Az igazgató elmondta: a Nilfisk magyarországi tevékenységét töretlen fejlődés, folyamatos bővülés jellemzi.

 

- Százötven fővel kezdtünk dolgozni Nagykanizsán, ma pedig már közel 500 embert foglalkoztatunk, ami azt jelenti, hogy a Nilfisk-csoporton belül is az egyik leghangsúlyosabb gyár a miénk, mely szinte valamennyi termékkört szállítja a vevőknek - hallottuk a cég magyarországi vezetőjétől. - A városban 2003 óta vagyunk jelen és nagyon jól érezzük itt magunkat

 

Kalocsai Norbert kiemelte: szabad emberi erőforrás van bőven a térségben, ebből a szempontból a környező falvak felé tudnak terjeszkedni. 

 

 

– Elsősorban nagy teljesítményű ipari porszívókat és magas nyomású mosókat, illetve tisztító berendezéseket gyártunk, melyek iránt óriási az érdeklődés, a tavalyra tervezett bevételünket jelentősen felülmúltuk – folytatta az ügyvezető. – De még ezt is túlteljesíthettük volna, ha a gazdaság számos területén tapasztalható alapanyaghiány nem sújt minket is. A termékpaletta bővítése és a gyártástechnológia automatizálása mellett további munkavállalókat is szeretnénk felvenni: most 50-60 főt tudnánk még foglalkoztatni. 

 

 

Cseresnyés Péter elmondta: látogatása fő célja hogy tájékozódjon a város fejlődő vállalkozásairól. 

 

 

– E cégeknek köszönhetően az elmúlt években közel másfél ezer új munkahely létesült a városban – jelezte a vendég. – A gyarapodó, erősödő kanizsai cégek egyik zászlóshajója a Nilfisk, mely a Csengery utcai üzemét „kinőtte” és átköltözött az ipari parkba, egy korszerűbb gyárépületbe. Remélem, a kormány politikájának is köszönhetően kialakult gazdasági környezetben a fejlődés folytatódik itt és a többi vállalkozásnál is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában