Hajléktalanellátás

2022.01.31. 10:53

Lakókonténereket vásároltak Kanizsán - Gondoltak azokra, akik nem akarnak bemenni a hajléktalanszállóra

Lakókonténerekkel erősíti a hajléktalanellátást a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezete.

Horváth-Balogh Attila

Szőke Rózsa intézményvezető és Szentesi János szociális munkás

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A karitatív szervezet által fenntartott átmeneti szálló és éjjeli menedékhelyre nemrég 3 új lakókonténer érkezett a tavaly vásárolt már meglévő mellé. Szintén 2021-ben összehajtható, jó hőszigetelésű, vízálló, polifoamból készült iglukat is beszereztek, melyekben egy-egy fő húzhatja meg magát éjszakára.

- Az új lakókonténerek beszerzését a fenntartónk, a Vöröskereszt megyei szervezete által a Hajléktalanokért Közalapítványhoz benyújtott pályázat sikere révén elnyert 3,3 millió forintnyi támogatás tette lehetővé - bocsátotta előre Szőke Rózsa intézményvezető. - A konténereket elsősorban a közterületen életvitelszerűen élő hajléktalanok érdekében vásároltuk meg, különös tekintettel azokra, akik valamiért nem akarnak bejönni a szállóra. Nemrég volt egy esetünk, amikor egy városszerte ismert hajléktalan embert a konténereknek köszönhetően be tudtunk hozni - kint feküdt a szabadban, mínusz 2 fokban... A lakókonténerekben legkevesebb 3-3 főt lehet elhelyezni, mi 4 ágyat tettünk be mindegyikbe. Ezzel párhuzamosan működnek az igluk is, de egyelőre elegendőnek bizonyul a konténerek kapacitása. 

Szőke Rózsa intézményvezető és Szentesi János szociális munkás

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában