Támogatási kérelmek benyújtásáról is döntöttek

2022.01.28. 07:00

Közgyűlés Zalaegerszegen: Nem terveznek adósságot, újabb kerékpárutak épülhetnek

Idei első ülését tartotta csütörtökön a Zala Megyei Közgyűlés. A testület a megyei önkormányzat és hivatal 2022-es költségvetését is elfogadta.

ZH

Ruzsics Ferenc, Pácsonyi Imre és Bene Csaba alelnökök, dr. Pál Attila elnök és dr. Mester László főjegyző a pulpitusnál, az előtérben megyegyűlési képviselők a csütörtöki ülésen

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Az elnöki beszámoló és a lejárt határidejű határozatokról szóló jelentés elfogadása után a közgyűlés módosította 2021. évi költségvetését, amelynek bevétel- kiadási főösszege 1 007 018 ezer forintról az elmúlt időszakban bekövetkezett változások miatt 1 017 065 ezer forintra módosult - tájékoztatott dr. Pál Attila közgyűlési elnök. 

 

Elfogadta a testület az önkormányzat és a hivatal 2022. évi költségvetését is, 825 185 ezer forintos bevételi és kiadási főösszeggel, amely tartalmazza a törvényi kötelezettségből fakadó tisztségviselői illetményemelést.

 

A közgyűlés arról is határozott, hogy a 2022–2024-es költségvetési évekre nem tervezett adósságot keletkeztető ügyletet, és nem kíván ilyet tervezni a 2023–2025-ös költségvetési évekre sem. 

 

 

A következő szavazással a Zala Megyei Közgyűlés elfogadta a Zala Megyei Területfejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. 2022. évi üzleti tervét 355 780 ezer forint közhasznú bevétellel és ráfordítással, 0 forint vállalkozási eredménnyel, továbbá megállapította ügyvezetőjének 2022. évre vonatkozó megbízási díját. A testület jóváhagyta a Test­vér­települési programok és együttműködések 2022. évi pályázati kiírásra benyújtott „Zala összeköt bennünket” és „Kézműves örökségünk nyomában” projekteket, valamint a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének támogatására irányuló HUNG–2022 pályázati felhívásra benyújtandó projektet. A megyei önkormányzat – 2021. decemberi döntésének folytatásaként – újabb kerékpárút-fejlesztési támogatási kérelmek benyújtásáról is határozott a Teskánd–Zalaegerszeg, valamint a Lenti–Hernyék szakaszok megvalósítása érdekében. 

 

 

Jogszabályi kötelezettségnek eleget téve elfogadták a képviselők a Zala Megyei Önkormányzat 2022. évi közbeszerzési tervét, amelyhez kapcsolódóan a testület felhatalmazta elnökét az év közben szükségessé váló módosítások átvezetésére. Végül a közgyűlés elfogadta a megyei főjegyző által előterjesztett, hivatali munkáról szóló részletes beszámolót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában