Frissen Zalából

2022.01.25. 17:00

Közel ötven éve adták át Nagykanizsa új kórházát

1974. október 10-én a IV. Orvos- és Gyógyszerésznapok keretében avatták fel a nagykanizsai kórház főépületét és a hozzáépült új rendelőintézetet.

ZH

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

 A hétszintes, 440 ágyas főépületben többek között a belgyógyászat, szülészet és nőgyógyászat, általános sebészet, szemészet, ideggyógyászat, 12 ágyas intenzív betegellátó osztály kapott helyet. Az átadásról a Zalai Hírlap október 11-ei száma tudósított: "Az ünnepi programok után a résztvevők megtekintették az új intézmény már berendezett és betegfogadásra előkészített részeit. Nagy elismeréssel szemlélték a korszerűen felszerelt osztályokat és kórtermeket. Talán laikus módon emeljük ki, de az új kórház modernségéről némi tájékoztatást nyújt, hogy minden ágy mellé telefont szereltek, amelyen a beteg a nővért hívhatja. A rendelőintézet kétszintes, a rendelők két oldalt helyezkednek el. A földszinten tágas adminisztrációs részlegnek van helye, ugyanis a betegeket központilag, kartotékokon tartják majd nyilván. A rendelőintézetből közvetlen folyosó nyílik a kórházépületbe."

Az ünnepségen dr. Medve László egészségügyiminiszter-helyettes mondott beszédet
Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában