Frissen Zalából

2022.01.12. 11:00

Két és félmillió forint a letenyei termálfürdő karbantartására

Bár tavaly a termálfürdő nem nyitott ki, költségek mégis merültek fel az üzemeltetés kapcsán.

Horváth-Balogh Attila

Forrás: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

Erről is szó esett a képviselő-testület decemberi ülésén. Az üzemeltető ÉKKÖV Kft. elkészítette a termálfürdő és kemping 2021. évi beszámolóját, részletezve a felmerült költségeket (áramdíjak, gépészeti karbantartások, javítások). Mindezekre az önkormányzat 2,5 millió forintot biztosított. A képviselő-testület ezen túlmenően 50 százalékkal mérsékelte az ÉKKÖV Kft. által a létesítmény kapcsán fizetendő bérleti díjat. 


A polgármester az ülésen beszámolt a társulások 2021. évi működéséről. Jelenleg Letenye önkormányzata a Dél-Zala Murahíd Letenye Térségi Társulásnak, a ZALAISPA Hulladékgazdálkodási Társulásnak, illetve a Mura Régió ETT-nek a tagja. 


A térségi társulásnál új társulási megállapodás készült, melynek értelmében megszűnt az alelnöki pozíció. Farkas Szilárd letenyei polgármester lemondása után az elnöki tisztet Preksen László, Semjénháza polgármestere vette át. A társulás feladatai közé bekerült a turizmus fejlesztése, valamint a köznevelési feladatokban való közreműködés, különös tekintettel a gyógypedagógiai óvodai nevelésre. Kikerült viszont a helyi közlekedés, a közútfenntartás és a közszolgáltatások biztosítása. 


A képviselő-testület döntött a Letenyei Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozó köztisztviselők 2022. évi illetményalapjának emeléséről, valamint a 2022. évi, munkanapokat érintő igazgatási szünetekről is. Utóbbi értelmében március 26-án (szombat), október 15-én (szombat), december 27-én (kedd), valamint december 28. és 30. között (szerda-péntek) csak ügyelet lesz a hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában