Frissen Zalából

2022.01.29. 07:00

„Jogszabályt kellett volna sértenem?” Reagált a baloldali összefogás kanizsai országgyűlési képviselőjelöltje

Az elmúlt napokban őt ért politikai támadásokra reagált pénteken Horváth Jácint, a baloldali összefogás kanizsai országgyűlési képviselőjelöltje.

Pásztor András

Mint mondta: Cseresnyés Péter „verbális verőlegényei”, Bene Csaba és Balogh László azt kérik rajta számon, hogy több mint tíz évvel ezelőtt, miért nem követett el jogszabálysértést a Gelsére tervezett és uniós forrást elnyert uszodaberuházás kapcsán. 

 

 

– Talán az lett volna a helyes, ha ügyvezetői jogkörömmel visszaélve belenyúltam volna a pályázat pontozási rendszerébe vagy a független bíráló bizottság munkájába, esetleg az uniós forrásokat kezelő szervezet zárt kifizetési folyamatába? – tette fel a költői kérdést Horváth Jácint, majd Balogh László Facebook-bejegyzésére is reagált, melyben a polgármester számon kérte, annak idején miért nem kanizsai pályázatokat támogatott. – Cseresnyés Péter alpolgármestersége idején az önkormányzat pályázott az Erzsébet téri nyomdaépület felújítására, ám elmulasztották a hiánypótlást, így a pályázat elbukott. Talán azzal kellene foglalkozni, hogy ki volt ennek a 600 millió forintos projektnek a politikai felelőse. 

 

 

Horváth Jácint befejezésül közölte: a kormányváltás után újra átláthatóvá, ellen­őrizhetővé teszik a pályázati rendszert, hogy ne csak a fideszes kiváltságosok jussanak fejlesztési forrásokhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában