Családi édenkert

2022.01.19. 13:00

Ingyenes biokertészeti előadást tartanak Nagykanizsán

„Családi édenkert – a jövő életmódja Anasztázia szerint” címmel ingyenes biokertészeti előadást tart a Civil Kerekasztal Egyesület január 21-én 17 órakor a Halis-könyvtárban. Az esemény részleteiről tegnap sajtótájékoztatót tartottak a bibliotékában.

Benedek Bálint

A civil szervezet vezetője, Budavölgyi Kálmán elmondta: egy orosz kereskedő, Vlagyimir Merge az 1990-es években a szibériai tajgában utazva találkozott Anasztáziá­val, egy gyógyító nővel, aki a civilizációtól távol, egyedül élt az erdőben. Könyvsorozatot írt róla, mely nagy sikert aratott, s hatására sokan fordultak a kertészkedés, az önellátás felé. 

– Két nagykanizsai vállalkozó, Kele József és Bukovics Ferenc támogatásával pedig vendégül láthatjuk Kátai Piroska Sellát, aki Anasztázia gondolatait tolmácsolja az érdeklődőknek – folytatta. – A tanítás szerint vegetáriánus táplálkozás mellett egy öttagú család teljes élelmiszer-szükségletét meg lehet termelni vegyszermentesen egyhektáros területen. Az ilyen, már létező birtokokon nem cél a piaci termelés, az esetlegesen jelentkező felesleget a rokonokkal, barátokkal és ismerősökkel osztják meg, illetve cserélik el. 

Hozzátette: ez az út legalább az élelmiszerek terén kivezet a fogyasztói társadalomból, és megtanítja az embereket az önellátásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában