Pályázat

2022.01.17. 12:00

Ilyen lett a Nagykanizsai Kiscsillag Református Óvoda varázsházikója

A Nagykanizsai Kiscsillag Református Óvodában nagy hangsúlyt helyeznek a környezettudatos nevelésre, ezért sem mehettek el szó nélkül egy nemrég megjelent pályázati kiírás mellett.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön a gyerekek, az óvónők és a varázsházikó

Forrás: ZH

A Varázsházikó című pályázatot egy megyeszékhelyi építőipari cég, az Etalon Zala Kft. írta ki. A feladat immár hét éve ugyanaz: a gyerekeknek a környezetükben fellelhető háztartási hulladékok felhasználásával kell elkészíteniük a maguk varázsházikóját. 

 

– A pályázat segítségével arra próbáltuk ösztönözni a gyerekeket, hogy vegyék észre a környezetükben azokat az anyagokat, amelyeket fel lehet ismét használni – bocsátotta előre Horváthné Varga Erzsébet intézményvezető-­helyettes. – De nemcsak most, a pályázat kapcsán, hanem egész évben is figyelünk arra, hogy a környezettudatosság jelen legyen a nevelőmunkában, használjuk a gyerekekkel a szelektív szemétgyűjtést, illetve felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a mosdóban ne pazarolják a vizet, a folyékonyszappan-adagolót pedig csak egyszer nyomják meg. Az állatvédelem, a madarak védelme szintén fontos számunkra, talán azért is, mert mi itt vagyunk a város közepén. Most pedig közös munkával megépítettük ezt a kis házikót, melynek segítségével (éppen a csapatmunka révén) a szociális képességeiket is fejleszthettük. Hiszen a közösségi gondolkodás ugyancsak fontos érték az óvodában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában