A papír sok mindent elbír

2022.01.26. 07:00

Horváth Jácint és a szakmaiság - Sajtótájékoztatót tartottak Nagykanizsán

Szokták mondani, hogy a papír sok mindent elbír, de vannak esetek, amikor a valóság felülírja a megalapozatlan beruházási terveket és hatástanulmányokat – fogalmazott Bene Csaba, a kanizsai Fidesz elnökségi tagja sajtótájékoztatóján, melyen példát is hozott a fentiekre vonatkozóan.

Pásztor András

Bene Csaba a sajtótájékoztatón

Forrás: Pásztor András / Zalai Hírlap

Mint azt Bene Csaba elmondta: Horváth Jácint, a baloldali összefogás kanizsai képviselőjelöltje előszeretettel kéri számon minden egyes kanizsai fejlesztés és beruházás költségeit, illetve megtérülését vagy éppen társadalmi hasznosságát. Mindezt teszi úgy, hogy ő maga korábban, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetőjeként olyan beruházásokat támogatott, melyek létjogosultsága – ahogy azt az élet később bizonyította is – minimum megkérdőjelezhető, vagy rosszabb esetben minden gazdasági alapot nélkülöző volt. 

 

 

– Talán emlékeznek még páran arra, amikor Gelsén 2009-ben 73 szobás, négycsillagos hotelt akartak építeni, és ehhez az elképzeléshez Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség akkori vezetőjeként 250 millió forintos uniós támogatást biztosított az önkormányzatnak – idézte fel Bene Csaba, aki hozzátette: a szállodából természetesen semmi nem lett, mint ahogy a dél-zalai településen felépített termálfürdő is becsődölt, ami miatt évekig adósságcsapdában volt az önkormányzat. Ebből a szorult helyzetből az Orbán-kormány adósságkonszolidációja rángatta ki Gelsét. 

 

 

Bene Csaba két dologra hívta fel a figyelmet. Mint mondta: ha Horváth Jácint vezetőként nem látta, hogy egy ilyen beruházás kivitelezése és megtérülése minimum kétséges, akkor a szakmai kvalitásaival van probléma, ha pedig tudta ezt, ám ennek ellenére kiutalta az összeget, akkor nem több egy pártkatonánál, aki gondolkodás nélkül végrehajtja a parancsokat. 

 

 

– Vajon elhiszik a kanizsai emberek, hogy Horváth Jácint megválasztása esetén önállóan dönthet majd a város fejlesztésének kérdéseiben, vagy azt teszi majd, amit főnöke, Gyurcsány Ferenc diktál? – tette fel a kérdést a sajtótájékoztató végén Bene Csaba. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában