Újranyitásra készülnek

2022.01.27. 17:00

Hollandiából érkeztek az új lakók a keszthelyi Madárparkba

A márciusi újranyitásra készülnek a Festetics-kastély parkjában, folyamatosan érkeznek az új madarak.

Mihály Szilvia / likebalaton.hu

Vigyázz! Csúszik…

Forrás: Mészáros Annarózsa / likebalaton.hu

Az őszi madárinfluenza járvány miatt el kellett pusztítani a keszthelyi Madárpark lakóit, de lassan újra madárzajtól hangos a park. A likebalaton.hu cikke szerint folyamatosan érkeznek az új példányok, hogy a márciusi nyitásra minél több fajt meg tudjanak mutatni a vendégeknek. Rigó Gábor, a madarak gazdája korábban megrendülten mesélt a madarak elvesztéséről. 

– Most előre nézünk, nagy erőkkel készülünk a nyitásra. A fácánkert lakói már korábban megérkeztek, folyamatosan bővül a vízimadár állomány is. A fekete hattyúk, mandarin récék után érkezik a többi kedvenc, a héten Hollandiából jöttek meg a várva várt példányok. Érkeztek fekete nyakú hattyúk, apáca fütyülő ludak, fütyülő récék, nyílfarkú récék, réz récék. A 30 db madár tíz napig karanténban lesz a fóliasátrakban, azután kerülnek ki a nagy tóra – mondta Rigó Gábor.  

Érkeznek az új lakók a MadárparkbaForrás: Mészáros Annarózsa / likebalaton.hu

– Közel 100 db madarunk van már. 

Szia! Jól utaztál?

Forrás: Mészáros Annarózsa / likebalaton.hu

Elkezdjük a nagy tó lefedését, ami részben napvitorlákkal lesz lefedve. Ez azért fontos, mert le tudjuk árnyékolni a madarakat, és ez a rebegő napvitorla megakadályozza a külső madarak leszállását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában