A futballmeccsek rendzavarás nélküli lebonyolítása a cél

2022.01.20. 11:30

Higgadtabb légkörű focimeccsekre látogathatnak ki a zalai szurkolók is

Higgadtabb légkörű futballmérkőzésekre látogathatnak ki a szurkolók, köszönhetően annak a megállapodásnak, amelyet első alkalommal 2013 márciusában kötött meg a rendőrség, a polgárőrség és az MLSZ.

Arany Gábor

A megállapodás aláírása. Balról Horváth Róbert, dr. Vereckei Csaba Iván és Józsi György Fotó: Pezzetta Umberto

Szerdán a megújított kontraktust látta el kézjegyével a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség Zala Megyei Igazgatóságának vezetője. Az aláírás alkalmával az MLSZ részéről Józsi György megyei igazgató kiemelte, a megállapodás hozzájárul a labdarúgó- mérkőzések biztonságos, rendzavarás nélküli lebonyolításához, ami a játék színvonala mellett a sport vonzerejét is növeli. A rend biztosítása mellett a futballmérkőzések helyszíneinek biztonságtechnikai ellenőrzése is megtörténik a megállapodás alapján. Az együttműködés óta jelentősen javult a fegyelmi helyzet a pályákon, tette hozzá.

 

Horváth Róbert, a polgárőrség megyei elnöke emlékeztetett rá, hogy szinte minden településen működik polgárőri szervezet, tagjaik kiveszik részüket a rend fenntartásából a sporteseményeken, de nem helyettesítik a rendezőket, hanem segítik őket, és mivel minden helybelit ismernek, könnyebben tudnak hatni a vérmesebb szurkolókra is.

 

Dr. Vereckei Csaba Iván dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány hangsúlyozta, bevált együttműködést erősítenek, hosszabbítanak meg az aláírással, biztosítva a még magasabb színvonalú tevékenységet.

 

Anno az aláíró három szervezet létrehozta a labdarúgó- szövetség megyei biztonsági bizottságát. Ennek feladata a mérkőzések kockázati besorolása, ami alapján eldöntik, hogy milyen intézkedések szükségesek. Az egyes mérkőzések jelentős számú nézőt vonzanak, erre tekintettel előzetes egyeztetést tartanak, és szükség esetén segítenek a sportesemény biztonságos lebonyolításában, ha kell, rendőri erőkkel is, fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában