Összefogják a megyében működő tíz szervezetet

2022.01.22. 07:00

Gazdaköri tisztújítás Zalában

Az utóbbi évek online kapcsolattartása helyett újra személyes jelenléttel rendezték meg nemrég a Zala Megyei Gazdakörök Szövetségének tisztújító közgyűlését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tárgyalótermében. A megyei gazdakörök elnökei egyhangú döntéssel újabb öt évre Süle Katalint választották a megyei szövetség elnökének.

Jóna István

Süle Katalin, a Zala Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke (balról a negyedik az első sorban) elnökségi és felügyelőbizottsági tagokkal és vendégekkel Fotó: gazdakörök szövetsége

A nem sajtónyilvános eseményt követően a Zala Megyei Gazdakörök Szövetsége arról adott tájékoztatást, hogy a Magosz Zala megyei szervezeteként működik, és közel tizenegy éve képviseli és látja el információkkal a tagságát, összefogva a Zala megye területén működő tíz gazdakört. A Magosz most is indul a kamarai választásokon, az eddigiekhez hasonlóan jelölő szervezetként, a magyar agrárium valamennyi szereplőjét képviselve.

 

A közgyűlésen a megyei gazdakörök delegált képviselőin kívül meghívott vendégként részt vett Sabján Krisztián, a NAK zalai elnöke, Nagy Kálmán, a NAK vidékfejlesztésért felelős zalai alelnöke, Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója, Lendvay Miklós, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatója és Zsenák-Keresztes Rózsa Kinga, az Ifjú Gazdák Zala Megyei Gazdakörének alelnöke. Süle Katalin beszámolót tartott az elmúlt évről, és beszélgetést indított az idei, kihívásokkal teli esztendő feladatairól.

 

A tisztújítás során a megyei gazdakörök elnökei Süle Katalint egyhangú döntéssel újabb 5 évre a megyei szövetség elnökévé választották. A közgyűlés egyhangú döntéssel választotta meg elnökség tagjait is: Keresztes Jánost, a Zala Völgye Gazdakör elnökét, Boros Attilát, a Peti Bükki Gazdakör alelnökét, Takács Ferencet, a Kisbucsa és Környéke Gazdakör elnökét és Méhes Gábort, a Sárvíz Menti Gazdakör elnökét.

 

A megyei szövetség a felügyelőbizottság tagjainak szintén 5 évre adott egyhangú felhatalmazást. Sabján Krisztián, a Peti Bükki Gazdakör felügyelőbizottsági tagja, Bóbics László, a Kehidakustány és Környéke Gazdakör elnöke és Király László, a Szentmihály Melléki Gazdakör elnöke lett a bizottság tagja. Süle Katalin elmondta: a Zala Megyei Gazdakörök Szövetsége felkészült arra, hogy a megye gazdatársadalmát eredményesen képviselje országos szinten is, valamint tagjainak segítséget nyújtson a rendelkezésre álló források elérésére, a megye agráriumának fejlesztése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában