Frissen Zalából

2022.01.07. 08:00

Elkészült Nova 2022-es falinaptára

Több mint száz fotóból válogatták ki azt a tizenhármat, amelyek a község 2022-es falinaptárát díszítik. A faluban már hosszabb ideje hagyománya van annak, hogy év vége felé fotópályázatot hirdetnek amatőr és hivatásos fényképészek számára.

Gyuricza Ferenc

A júliusi Göcseji Aratónapokon készült fotó is bekerült a naptárba

Forrás: Simon Balázs

A pályázat során olyan alkotásokat várnak, amelyek kötődnek a településhez. A cél ugyanis az, hogy a legjobbnak ítélt fotókkal illusztrálják a falinaptárat, amit a karácsonyi ünnepek előtt valamennyi háztartáshoz eljuttat az önkormányzat, illetve reprezentá­ciós célokat is szolgál. 

A régi iskolaépület előtti hősi emlékmű decemberi állapotában

Forrás: Horváth Gergely

– Volt olyan év, amikor viszonylag kevés kép állt rendelkezésre, s volt olyan, amikor bőségesen volt lehetőség válogatni – mondta Simon Balázs, a település egyik közművelődési munkatársa, aki maga is a fotósok táborát gyarapítja. – A képek válogatásánál nemcsak technikai, fotóesztétikai szempontokat kell figyelembe vennünk, hanem ügyelni kell arra is, hogy a kiválasztott fénykép valami módon kapcsolódjon az adott hónaphoz. Miután a témaválasztás szabad, ez lehet a település valamely nevezetességének, jellegzetes épületének, közösségi életének, természeti környezetének ábrázolása, de akár zsánerkép is – a novai kötődés az egyedüli kitétel. 

A 2021-es pályázati felhívásra több mint száz alkotás érkezett. A beküldött fotókat Németh József polgármester, illetve a község közművelődési munkatársai értékelték. Az általuk kiválasztott képeket Horváth Beáta, Horváth Gergely, Horváth Zsuzsanna, dr. Tószegi Judit, dr. Tószegi Sándor, Weilandné Egyed Katalin, illetve Simon Balázs készítették. A szervezők szerint a pályázatnak egyre nagyobb sikere van, ezért 2022-ben is meghirdetik azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában