Beruházás

2022.01.25. 07:00

Elkészült az aszfalt Ebergény határában, mostantól ellenáll a csapadéknak

Több évtizedes kérés teljesült azzal, hogy aszfaltos burkolatot kapott a megyeszékhely délkeleti szélén, Ebergény határában a Nagy Csarit és a Majori utca bő fél kilométeres hosszban.

Arany Gábor

Balaicz Zoltán és Szilasi Gábor a helyszínen Fotó: Katona Tibor

A beruházásról a helyszínen hétfőn tartott tájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett rá: a város külső településrészein sok a szilárd burkolat nélküli, kövezett vagy rossz állapotban lévő aszfaltos út. Ezek fenntartása komoly feladatot jelent, hiszen a megyeszékhelyen 869 út és járda található. A kisebb forgalmú utakra is gondot kell fordítani, hangsúlyozta. 

 

 

Szilasi Gábor, a térség önkormányzati képviselője számolt be róla: az itt lakók régóta – megfogalmazása szerint három évtizede – kérték szilárd burkolatú út kiépítését, mert a csapadékos időjárás rendre kikezdte a zúzalékos burkolatot, megnehezítve a közlekedést. Ráadásul a legutóbbi időkben már évente egymillió forintot költöttek a javításokra. 

 

A most lezajlott, bruttó 12,5 millió forint értékű beruházásban a Vasi Aszfalt-Gép Kft. 583 méter hosszban és 3,1 méter szélességben az al­építményre öt centiméter vastagságú aszfaltréteget húzott, és kétoldalt a bazaltszegélyezést is elkészítette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában