Jót tenni másokért is

2022.01.27. 15:00

„Életem gyöngye” - Iharosberényben is a csatlakoztak a méhnyakrák megelőzési héthez

A település is csatlakozott a Mályvavirág Alapítvány Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetéhez, melynek szlogenje ebben az évben: „Életem gyöngye”.

Horváth-Balogh Attila

Sok-sok szép, színes karkötő készült a program három napja alatt

Forrás: ZH

A településen Ledniczky Miklós Jánosné alpolgármester, a Mályvavirág helyi nagykövete különböző korosztályoknak szervezett programokat.

- Csodálatosan szép három nap volt, amikor megtapasztalhattam újra, hogy milyen csodálatos, amikor összefogunk egy jó ügy érdekében - mondta Ledniczky Miklós Jánosné. - Hála és köszönet mindenkinek, aki csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek lényege, hogy információkat osszunk meg a méhnyakrák megelőzéséről, valamint karkötőket fűzzünk azoknak a nőknek, akik nőgyógyászati daganat miatt kezelésekre várnak. Ez a segítés ereje: jót tenni másokért is!

A programok a helyi Gesztenyevirág Óvodában kezdődtek, ahol a lelkes óvónők vezetésével karkötőket fűztek a gyerekek, valamint az alapítvány logóját különböző technikákkal tették széppé és színessé. A második napon az Iharosberényi Körzeti Általános Iskolában a 6-7. osztályos lányok Balogh Beáta tanárnővel vettek részt egy ppt-előadáson a méhnyakrák kialakulásával és megelőzésével kapcsolatosan, majd Hompó Patrícia vezetésével szintén karkötőket fűzhettek.

A program harmadik napján a tűzoltószertárban Ledniczky Miklós Jánosné tartott a témával kapcsolatos ppt-bemutatót egy vegyes korosztályú csapatnak. Itt is készültek ajándék karkötők, melyek értéke, hogy gyerekek és felnőttek közös munkájának eredményei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában