Politika

2022.01.17. 13:00

Egymilliárdos kompenzáció kellene

Nem volt még olyan országgyűlési képviselője és polgármestere a városnak, akik ekkora károkat okoztak volna – ezt mondta pénteki, a költségvetés kapcsán tartott sajtótájékoztatóján dr. Fodor Csaba, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióvezetője és Horváth Jácint frakcióvezető-helyettes Cseresnyés Péterről és Balogh Lászlóról.

Pásztor András

Dr. Fodor Csaba kijelentette: az Orbán-kormány jelentős bevételeket vont el a várostól, s annak egy kisebb hányadát adta vissza az 588 millió forintos támogatással. Ennek felhasználását azonban Cseresnyés Péter és Balogh László tudatosan hátráltatta, máskülönben mi mással lenne magyarázható, hogy a minisztériumnak három hónapba telt a fejlesztési lista jóváhagyása.

 

Lapunk kérdésére, miszerint van-e bármiféle bizonyítéka az ÉVE-frakciónak arra vonatkozólag, hogy Cseresnyés Péter vagy Balogh László befolyásolta volna a minisztériumi döntéshozatalt, Fodor Csaba azt válaszolta: bizonyítékuk nincs, de meggyőződésük, hogy így történt.

 

Horváth Jácint a város idei költségvetése kapcsán arról beszélt, hogy minimum egymilliárd forintos kompenzációra lenne szükség a kormány részéről ahhoz, hogy egyáltalán értelmes büdzséről lehessen beszélni, hiszen az iparűzési adó, a gépjárműadó, a reklámadó elvonása, a megemelt minimálbér, a földgáz és a villamos energia egekbe szökő ára is sújtja az önkormányzatot. És nem utolsósorban a polgármester és az alpolgármester megemelt fizetését is a városnak kell kigazdálkodnia.

 

Lapunk kérdésére, miszerint lesznek-e fejlesztések az idei évben, Horváth Jácint azt mondta: a nehéz helyzet ellenére több beruházást is terveznek, így többek között a víztorony felújítását, parkolók kialakítását, utak és járdák javítását, és természetesen az önkormányzati tulajdonú cégek működtetését is biztosítani kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában