Frissen Zalából

2022.01.06. 08:00

Covid Cuvée született Hévízen a vírusmutációk ellen

Covid Cuvée született a fürdővárosban Benkő Lajos jóvoltából. A címke tanúsága szerint: „használata a régóta fennálló tapasztalatok alapján öröm­érzést okoz”.

Péter B. Árpád

Benkő Lajos a 2021-es Covid Cuvée-vel

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A hévízi termelői piac vezetője, amit csak lehet, megtermel saját gazdaságában, így a család asztalára mindig kerül „hazai” zöldség, gyümölcs – és bor is. A 2021-es Covid Cuvée, ahogyan az üvegen olvasható: „a Pfizer, az AstraZeneca és a Sinopharm vaccinák házasításából” készült, de még beszédesebb a hátoldali ismertető, amelyben Benkő Lajos összefoglalta, hogyan hat(ásos) a CovidCuvée. Eszerint: „A harmadik pohár növeli az immunitást, így a negyedik pohár után már védettek vagyunk. Amint a lakosság 80 százaléka elfogyasztotta az ötödik poharat, a korlátozások enyhíthetők, mivel a hatodik pohárnak köszönhetően a vírus már nem terjed tovább. Nyugodt vagyok és hiszem, hogy a hetedik pohár megoldja a problémáinkat, és nincs okunk félni a nyolcadik pohártól. A kilencedik pohár klinikai fázisa megerősíti, hogy az antitestek a tizedik pohár után már stabilak maradnak. A tizenegyedik pohár garantálja, hogy nem alakulnak ki új mutációk, így már nincs okunk kritizálni a tizenkettedik pohár ötletét”. 


A cuvée háromféle kék szőlőből készült, ám azt, hogy mik ezek, Benkő Lajos titkolta. Azt viszont elárulta: 15 éve kezdett borászkodni, ezzel a borral pedig öt éve ezüstérmet nyert egy bírálaton. 


Benkő Lajos, amellett, hogy a hévízi piacot vezeti, motorozik, horgászik, gombászik – és mindent megtermel a családnak. 


– Nem értem azokat a nyugdíjasokat, akiknek bármire is van idejük – szögezte le. – Én is „nyugger” vagyok, de nekem soha semmire nincs. 
A Covid Cuvée kereskedelmi forgalomban nem kapható: családi örömforrásnak készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában