Heti összefoglaló

2022.01.16. 20:00

Babaköszöntő és élelmiszerárstop - ezeket a híreket olvastátok Zalában

Összeszedtük az elmúlt hét legfontosabb híreit!

zaol.hu

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Pozitívan fogadták a nagykanizsai vevők is az élelmiszerárstopot

 

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán élelmiszerárstopot jelentett be. Február 1-jétől hat élelmiszer árát a tavaly október 15-ei szinten befagyasztották 3 hónapra. Ezek között van a sertéscomb és a csirkemell is. Néhány kiskereskedőt és vásárlót kérdeztünk a döntésről. Részletek itt.

 

Újra élettel telik meg a keszthelyi Madárpark

 

A madárinfluenza járvány miatt elpusztított keszthelyi madarak gazdája, Rigó Gábor megrendülten mesélt. Lassan azonban újra madárzajtól lesz hangos a kastélypark, új példányokkal már a márciusi nyitásra készülnek. Részletek itt.

 

Közös megegyezéssel távozik a ZTE KK szakmai igazgatója

 

Puskás Artúr a nyáron érkezett Egerszegre, most pedig távozik Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

 

Közös megegyezéssel szerződést bontott a Zalakerámia-ZTE KK és a nyáron érkezett Puskás Artúr szakmai igazgató – jelentette be az élvonalbeli egerszegi férfi kosárlabdaklub kedden. Arról egyelőre nincs információ, hogy a megüresedett posztra érkezik-e új szakmai vezető. Cikkünk itt olvasható!

 

Kigyulladt egy épület Zalaegerszegen

 

 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül hetven négyzetméteres, faszerkezetű épület egy Speditőr úti telephelyen, Zalaegerszegen.  Részletek itt.

 

Az idei év első zalaegerszegi babáját köszöntötte Vigh László

 

Simonné Bujtor Barbara kisfiával, Kornéllal. Vigh László nyolc éve köszönti a zalaegerszegi újszülötteket. Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

 

Január 1-jén 10 óra 41 perckor császármetszéssel látta meg a napvilágot a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a megyeszékhely első újszülöttje, Simon Kornél. Nyolc éve hagyomány, hogy Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos köszönti az újévi babákat és családjukat. Részletek itt.

 

Kivágta a katalizátort a vizsgáztatásra átvett autóból a zalakomári szerelő

 

 

A nemrég vádemelésig jutott történetről szólva dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a karosszérialakatos végzettségű 42 éves zalakomári férfit ismerőse, egy nő 2021. június 22-én megbízta, hogy a tulajdonában lévő Renault típusú személygépkocsit megfelelően készítse fel, és utána a műszaki vizsgáztatását végeztesse el. A gépkocsit és okmányait átadta szerelőnek, aki az autó időszakos műszaki vizsgálatát 2021. június 23-án Galambokon elvégeztette, majd az eredményes vizsga után a Renault-t hazavitte. A történet folytatását itt olvashatja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában