Frissen Zalából

2022.01.18. 12:00

Az elmúlt évben is eredményesen szerepelt a Lenti Gyógyfürdő Úszóklub

A nehéz körülmények ellenére az elmúlt évben is eredményesen szerepelt a Lenti Gyógyfürdő Úszóklub, melynek versenyzői közül kettő kor­osztályos válogatott lett.

Korosa Titanilla

Imre Mátyás az ob-n Darnyi Tamással

Forrás: Lenti GYÚK

Kiss Tamás, a klub vezetője, edzője elmondta: úszóik tavaly a helyi fedett fürdő felújítása miatt idegenben tudtak csak edzeni. Mivel a zalaegerszegi uszoda most épül, Nagykanizsán pedig nem tudták fogadni a csapatot, így Szentgotthárdra jártak a gyerekekkel. 

– A 180 úszónkból a nyáron 45-en edzettek, év végére pedig még kevesebben vállalták az utazást – folytatta. – Ők a versenyzőcsoport tagjai, vannak köztük általános és középiskolások is. Hétfőtől szombatig tudunk gyakorolni Szentgotthárdon, 25 méteres medencében 2-2 órát, illetve egy napon szárazföldi edzést végzünk. Jó hír, hogy a kisebb létszám miatt egy-egy versenyzőre nagyobb figyelem jutott. A 2008-as születésű lovászi Imre Mátyás, valamint a 2009-es Róhrer Ádám is bekerült korosztálya válogatottjába, előbbi már nem is először. Ez az első alkalom, hogy két versenyzőnket is ilyen tisztesség ért. 

Kiss Tamás kiemelte: nagy a verseny a válogatottságért, hiszen a régióban számos jó úszóklub működik. 

Kiss Tamás azt is elmondta, hogy a koronavírus-járvány a klubra is hatással volt, Győrben a cikluszáró versenyen csak négy úszójuk tudott rajthoz állni nyolc helyett, mert többen karanténba kerültek, viszont csak egy úszó kapta el a betegséget. Mára az úszók többsége (a 12 év felettiek) megkapták a védőoltást. 

A Lenti Gyógyfürdő Úszóklub vezetője arról is beszélt, hogy szerettek volna csatlakozni az országos Úszó Nemzet Programhoz, melynek célja, hogy minden gyermeknek legyen lehetősége a vízbiztos úszás elsajátítására az általános iskola 3. osztályáig, de erre csak az után lesz lehetőség, hogy elkészülnek az uszoda felújításával Lentiben. 

– Az idei évet még Szentgotthárdon kezdtük el az alapozással, de a lenti fedett fürdőben a tanmedencét már lehet használni, így megkezdődhetett a kezdők oktatása, illetve az iskolások, óvodások úszása helyben – magyarázta Kiss Tamás. – A tervek szerint áprilistól tudjuk használni a lenti versenymedencét, vagy talán a tesztüzem alatt is vízhez jutnak úszóink, hogy az országos bajnokságra már itthon készülhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában