Tárlat

2022.01.25. 10:00

A természet szerelmese Bókné Horváth Krisztina, akinek nemrég nyílt kiállítása Nagykanizsán

A Palini Inkey Boldizsár Általános Iskolában február 4-ig látható még az a Bókné Horváth Krisztina amatőr természetfotós képeiből nyílt kiállítás, amely a Mint a művészet az élet felett címet viseli.

Horváth-Balogh Attila

A kiállítás megnyitója a palini iskolában Fotó, reprodukciók: Szakony

Bókné Horváth Krisztina Kaposvár mellett, Magyaregresen él és autodidakta módon, belső indíttatásból kezdett fotózni, előbb csak egy kis bridge géppel, majd nagyobbra, aztán még nagyobbra váltott, és ma már egészen komoly felszereléssel rendelkezik. Gyermekkora óta vonzódik a természethez, ezt tükrözik a kiállítás képei is. -A természet szépségeit szeretném megmutatni mindenkinek... - mondta lapunknak a minapi megnyitó alkalmával.

A természet apró szépségeit is észreveszi

Az eredetileg kereskedő végzettségű alkotó szívesen jár Zalában fotóstémák után, bár ritkábban, mint szeretné, mert hozzá közelebb van nagy szerelme, a Balaton, illetve a lakóhelye határában található Deseda tó. Természetképei (melyek általában színesek) között megtalálhatjuk a tájképeket, az állatfotókat (életük ellesett pillanatainak fényképeivel), a növények, fák, bokrok virágok ábrázolásait és természetesen az évszakok sokszínű világát. Alkotásainak másik nagy csoportja a különböző események, rendezvények, összejövetelek, valamint szituációk és azok szereplőinek megörökítése. Eddig volt önálló kiállítása Kaposváron, Toponáron, Nagykanizsán, Töröcskén és Kadarkúton. 

A téli Balaton az alkotó egyik kedvenc témája

A mostani, nagykanizsa-palini kiállítást megnyitó Lengyák István galériavezető pedagógus így beszélt Bókné Horváth Krisztináról: "Ma már olyan autodidakta alkotó, akit megérintett a kiállítások levegőjének lélekre ható, érdeklődést kiváltó hangulata, és ráébredt, hogy felvételeivel másoknak is sok örömöt, élményt tud ajándékozni. "

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában