Diplomaosztó

2022.01.21. 16:08

A századik víz- és szennyvízkezelő szakmérnök is átvehette diplomáját a Pannon Egyetem Nagykanizsa-Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban

A víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakmérnök szakirányú továbbképzésben tanuló hallgatók záró vizsgáját tartották pénteken a Pannon Egyetem Nagykanizsa-Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központban, ahol a 100. hallgató kapott diplomát.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A januári záróvizsga időszaka zajlik az egyetemi központban, melynek igazgatója, dr. Kaszás Nikoletta elmondta: negyvenen, köztük az informatikus képzés hallgatói, a turizmus-vendéglátás szakosok, valamint a vizes szakemberek vizsgáztak. Utóbbi hallgatók esete azért különleges, mert erre a szakirányú továbbképzésre alapszakos vagy mesterszakos diplomával rendelkezők jelentkezhettek, akik egy speciális iparág sajátosságait tanulják meg.

 

- A mostani alkalom fontos, hiszen ebben a képzésben végzett hallgatóink közül már a 100. szakmérnök tett záróvizsgát és kapta meg diplomáját - folytatta. - Ez volt az egyik első olyan képzésünk, amit azért hívtunk életre, mert piaci rés mutatkozott. Kevés olyan szakember van a munkaerőpiacon, akik ilyen tudással rendelkeznek, pedig az ipari cégek már igénylik az itt megszerzett szakértelmet. Az egy éves képzés visszaigazolása sikeres, hiszen évente 16 hallgatót iskolázhatunk be.

 

Dr. Galambos Ildikó, a nagykanizsai Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ igazgatója elmondta: a víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakmérnök szakirányú továbbképzés hetedik éve folyamatos. Igyekeznek hangsúlyosan gyakorlatorientálttá tenni, illetve a víz- és szennyvízkezelést sokféle területről bemutatni. Ez annyit jelent, hogy a kémiai és a biológiai alapok mellett gépészeti ismereteket, automatizálásról és konkrétan technológiákról is hallanak. Sokféle ismerettel felvértezve folytathatják a munkájukat a hallgatók. Előfordult már olyan is, amikor teljesen más területről, a jog, vagy épp a közgazdaság világából érkezetek érdeklődők, akik kíváncsiságból ástak egy új szakirány mélyére.

 

A névsor szerint a 100. diplomát a csornai Király-Bognár Tímea szerezte meg, aki éppenséggel szakmabeli, hiszen a csornai szennyvíztisztítótelep vezetőjeként dolgozik. Elmondása szerint a képzéssel szerette volna bővíteni az ismereteit, s a szakmai tudományos gyakorlatában új impulzusokra volt szüksége. Az alkalmazott környezetkutató diplomával rendelkező hölgy elégedett, hiszen a céljait elérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában