2022.01.25. 07:00
A közönség döntött a legjobb forralt borról Zalaegerszegen
Még 2016-ban született meg az ötlet a város marketingesei jóvoltából, hogy az Egerszegi Advent ideje alatt a vásárban forralt bort kínáló vendéglátóipari egységek versenghetnének a közönség szavazataiért.
Balaicz Zoltán, Kostorják Zsolt és Takács András az oklevéllel Fotó: Katona Tibor
A voksokkal így maguk a fogyasztók dönthetik el, melyik lesz az adott év legmelengetőbb forró nedűje, a legjobb egerszegi forralt bor, amit az adventi belvárosi forgatagban fogyasztottak.
Tavaly az egészségügyi veszélyhelyzet miatt nem hirdették meg a megmérettetést, 2021-ben azonban ismét tesztelhettük a forralt borokat. A tegnapi eredményhirdetésen Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta a sajtót: a nyertes (immár másodszor) a Borkocka elnevezésű egység lett, melyet a Piccoló étterem üzemeltetett. Az elismerést igazoló oklevelet Takács András üzletvezető és Kostorják Zsolt, az adventi vásárban felállított kóstolóponton szolgálatot teljesítő munkatárs vette át a megyeszékhely első emberétől. Az összesen 1124 szavazat alapján a második helyen a Tütü Gasztro Busz végzett, a harmadikra új nevező, a 4Seasons Cafe és Cocktail Bár futott be.
A nyertesek megköszönték a bizalmat az adventi forgatag közönségének, Takács András pedig jelezte: a forralt boruk receptje megtalálható az interneten, nincs különleges titka, a minőség záloga pedig a kifogástalan alapanyagok használatában rejlik.