Megfontolt lépések

2022.01.22. 09:00

A klíma védelmében tartottak előadást Zalaegerszegen

A klíma védelmében a kormány olyan megfontolt lépéseket kíván tenni, amelyek nem növelik a háztartások terheit és nem csökkentik a gazdaság teljesítőképességét sem.

Arany Gábor

Stárics Roland, Kovács Erik és Litkei Máté Fotó: Pezzetta Umberto

Ezt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzési központjában pénteken tartott rendezvényen mondta Litkei Máté, az MCC Klímapolitikai Intézet igazgatója, aki munkatársa, Kovács Erik, valamint Stárics Roland, a Zrínyi-gimnázium igazgatóhelyettese társaságában szólt a mindenkit érintő témáról. Litkei Máté közölte: fokozatos lépésekre van szükség a zöld átmenethez. Vállalásunk szerint 2050-re az ország klímasemlegessé válik. Ebben fontos szerep jut az atomenergiának is, a megújuló energia pedig akkor juthat komoly szerephez, ha a tárolása megoldódik. Stárics Roland elmondta: hazánkban 214 település rendelkezik klímastratégiával, így 7 millió embert érintően létezik kockázatelemzés, cselekvési terv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában