Elismerés

2022.01.22. 13:00

A keszthelyi Fejér György Városi Könyvtár kapta a Pro Cultura díjat

A 70 éves fennállását ünneplő Fejér György Városi Könyvtár kapta idén a Pro Cultura Keszthely kitüntető díjat. Az elismerést Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes vette át az intézmény kollektívája nevében.

Péter B. Árpád

A díjat Csótár András (balról) és Nagy Bálint adta át Kocsondiné Eisenkorb Györgyinek Fotó: Belovári András

Az ünnepi alkalmon Csótár András, az emberi erőforrások bizottságának elnöke beszédében leszögezte: a magyar kultúra napja elsősorban összetartozásunk, közös múltunk és kincseink ünnepe. 

 

- Sajnos manapság is hallani álszent hangokat, amelyek azt állítják, miközben az egész világ a gazdaság nehézségeivel küzd, felesleges kultúrára, sportra költenünk - folytatta a politikus. - Ám Churchill után mi is feltehetjük a kérdést: akkor miért dolgozunk nap mint nap, akkor mi teszi széppé, színessé a dolgos szürke hétköznapjainkat? Egy nemzet nagysága ugyanis a tudomány és a sport mellett a kultúrában ölt testet, s töretlenül bízom abban, hogy Magyarország nemcsak gazdaságilag erősödik, hanem lépésről lépésre visszanyeri kiemelkedő helyét a nemzetek között a tudomány, a sport és a kultúra területén egyaránt.

Leszögezte, nem szabad megtagadnunk magyarságunkat, nemzeti értékeinket, hagyományainkat, hanem arra építve, az egész világ magyarságával összefogva egységes nemzetként kell megjelennünk. 

 

- Most, amikor az Európai Unió léte és jövője egyre inkább foglalkoztatja a világot, ki kell mondanunk: az európai kultúra nem létezhet a nemzeti kultúrák, így a magyar nélkül sem - hangsúlyozta Csótár András, kiemelve: továbbra is keményen, harcosan kell kiállnunk, vállalva önmagunkat, keresztény gyökereinket, magyarságunkat. 

 

Az ünnepségen a Pro Cultura Keszthely elismerést Nagy Bálint polgármester és Csótár András adta át a Fejér György Városi Könyvtár kollektívájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában