Az Istenhez vezető út maga Jézus

2022.01.17. 17:00

A hívők egységéért Zalaháshágyon

A keresztények egységének kifejezését hivatott szolgálni az ökumenikus imahét, amit évről évre januárban rendeznek meg. A programsorozat egyik Zala megyei nyitóeseményeként vasárnap délután Mikolás Attila salomvári katolikus plébános és Dobó Dániel őrimagyarósdi evangélikus lelkész várták közösen a híveket a zalaháshágyi Szentháromság- templomba.

Gyuricza Ferenc

Mikolás Attila (balra) és Dobó Dániel a zalaháshágyi templomban Fotó: Gyuricza Ferenc

Mikolás Attila kérdésünkre elmondta: az őrimagyarósdi evangélikus lelkészség és a salomvári plébánia területe részben fedi egymást, és Zalaháshágy az a település, ahol a katolikus hívek mellett evangélikusok is nagyobb számban élnek, ezért is választották a közösen megtartott istentisztelet helyszínéül a Szentháromság- templomot. Dobó Dániel ezt annyival egészítette ki, hogy lelkészsége inkább vasi településekre terjed ki, így csütörtökön Őrimagyarósdon Páli Zoltán zalalövői plébánossal tartanak istentiszteletet.

 

 

A vasárnapi istentiszteleten Dobó Dániel hirdetett igét. Ebben a napkeleti bölcsek történetével kapcsolatban nemcsak arra hívta fel a hívek figyelmét, hogy az Istenhez vezető útra egyedül Jézus Krisztus segítségével, csakis az ő személyén keresztül találhatunk rá, de arra is rámutatott, hogy a betlehemi jászolhoz vitt ajándékuknak miért volt szimbolikus jelentősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában