Hamarosan nyitnak

2022.01.21. 16:09

A hivatalos megnyitó előtti utolsó bejárást tartották a készülő borsfai iskolában

A borsfai Fekete István Általános Iskola közel 1,5 milliárd forintból újult meg az „Esély a jövőért!” elnevezésű projekt keretében. Az ünnepélyes átadó előtti utolsó bejárást tegnap tartották, ahol a résztvevők bejárták az intézményt, megtekintették az új tornatermet is.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

Az impozáns épületegyüttes bejárását követően Cseresnyés Péter a térség országgyűlési képviselője, államtitkár elmondta: teljesen új iskola született úgy, hogy a régi épületet felújították és hozzáépítettek tantermeket, illetve egy csodálatos tornaterem is készült. A Fekete-iskola jó példa arra, hogy egy vidéki oktatási intézmény ugyanolyan kitűnő feltételeket kínál az oktatás, nevelés terén, mint egy városi iskola. Az Orbán kormány számára fontos az, hogy a vidék lélekmegtartó erejét erősítse, s az elkészült épületeket elnézve ez a cél itt maximálisan teljesül.

 

- A kivitelezés utolsó simításait végzik a modern épületeken, s a határidőt tartva kijelenthető, hogy a kivitelező Z-Pannon Kft. minőségi munkát végzett – fogalmazott Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója. – A mindennapos testnevelés feltételei adottak, a felújítással az ide járó gyerekek és pedagógusok jó körülmények közé kerülnek. Miután január 24-én hétfőn lesz a műszaki átadás és átvétel, elindulhat a használatba vételi eljárás, mely február közepén lezárulhat, s a hónap végén a 130 tanuló és 14 tanár visszaköltözhet az intézménybe.

 

Bedő Helén iskolaigazgató hozzátette: a szemük előtt vált valóssággá az álom, melyre annyit vártak. Most már a teljes személyzet lélegzetvisszafojtva várja, hogy élettel teljenek meg a falak a megye, de a környék talán legjobban felszerelt intézményében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában