Évösszegző - 2021

2021.12.28. 07:00

Zalai paralimpiai arany; életmentő polgárőrök; lopott Lada a Zalában - A zaol.hu augusztusi összesítője

Mutatjuk, mi érdekelte leginkább a zalaiakat 2021 augusztusában. Listánkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, valamint a tragikus rendőrségi híreket.

zaol.hu

Az aranyérmes Illés Fanni az S4-es kategóriájú 100 méteres női mellúszás eredményhirdetésén a tokiói paralimpián Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Paralimpia 2020: Illés Fanni aranyérmes 100 méteres mellúszásban!

 

Aranyérmet nyert Illés Fanni 100 méteres mellúszásban az S4-es kategóriában a tokiói paralimpián. A részletekért kattintson IDE.

Az asszony a földön, míg beteg férje az ágyban feküdt ellátatlanul – Életet mentettek a baki polgárőrök

 

A figyelmes boltos és a szomszéd, a helyzet komolyságát felismerő polgárőrök, az azonnal reagáló rendőrök nagy valószínűség szerint az életét mentették meg nemrég egy bajba jutott idős, beteg házaspárnak. A részletekért kattintson IDE.

A baki egyesület szolgálati gépkocsija mellett (j-b) Harmat Krisztián, Harmat Gábor és Sipos László Fotó: Fincza Zsuzsa

Több évtizede ellopott Ladát találtak a Zala folyóban

 

Ipari búvárok találtak rá egy több mint húsz éve ellopott autóra kedden a Zala folyóban, a balatonhídvégi híd közelében. A részletekért kattintson IDE.

 

A zalai Csősz-Tóth Norbert elérte a karate legmagasabb fokozatát

 

Csősz-Tóth Norbert a közelmúltban, Balatonszemesen lezajlott karatetáborban vehette át az oklevelet, mely tanúsítja: a zalai sportember elérte a sportág legmagasabb fokozatát: a 9. dant a shotokan karate értékeinek közvetítéséért, technikai tökéletesítéséért, magas szintű tanításáért és a világszövetségben végzett munkájáért kapta meg. A részletekért kattintson IDE.

Csősz-Tóth Norbert a 9. dant igazoló oklevéllel Fotó: Góth Imre

Tűz keletkezett egy zalakarosi hotelben (videó)

 

Tűz keletkezett a zalakarosi Hunguest Hotel Freya ötödik emeletén. A részletekért kattintson IDE.

 

Ekkora pusztítást végzett a vihar Zalaegerszegen – képriport

 

Körbenéztünk Zalaegerszeg utcáin az augusztus közepén történt vihar után, a látvány lehangoló volt. Képriport. A részletekért kattintson IDE.

 

Rejtélyes villanásokat videózott olvasónk Zalaegerszegen

 

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott látványos felvétel az augusztus 15-i  vihar során készült Zalaegerszegen.  A részletekért kattintson IDE.

 

Forró levesbe ült bele a 3 éves gyerek Szentliszlón

 

A kisfiú a történtek következtében 8 napon túl gyógyuló I-II. fokú égési sérüléseket szenvedett el, testének mintegy 11 százalékára kiterjedően.  A részletekért kattintson IDE.

 

22 éve borult sötétségbe Zala megye

 

2081. szeptember 3-án lesz a következő, Magyarországról látható napfogyatkozás, tehát bő 60 évet kell várni rá, s még egy, bár nem kerek hazai évforduló: augusztus 11-én volt az 1999. évi teljes napfogyatkozás 22. évfordulója. A részletekért kattintson IDE.

 

Augusztusban indult a Zalában is forgatott Totem – Ördög Nóra avatott be a titkokba

 

Életre kel a Totem ősi mítosza. A TV2 formabontó, saját gyártású kalandrealityje részben Zala megyében forgott. A műsorvezető, Ördög Nóra a zaol.hu-nak elmondta, hogyan élte meg a műsor felvételét. Lessen be velünk a kulisszák mögé! A részletekért kattintson IDE.

Ördög Nóra a Totem felvételén Fotó: Ódor Dorottya / TV2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában