Frissen Zalából

2021.12.23. 11:00

Zalaháshágy is csatlakozott az adventi díszes ablakok programhoz

A községben is sikerrel szervezték meg az adventi díszes ablakok programot, amely egyre több magyarországi településen nyer létjogosultságot.

Gyuricza Ferenc

Kovács-Horváth Alexandra is kidíszítette családi házuk egyik ablakát

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Erről Horváth Gyula polgármester tájékoztatta lapunkat. Elmondta: Zalaháshágy tavaly csatlakozott első ízben az országos programhoz, amelynek lényege, hogy advent időszakában mindennap eggyel több épület ablakát díszítik fel, világítják meg a lakosok. Így karácsonyra 24 számozott, feldíszített és kivilágított ablak jelzi a szenteste eljövetelét. 


– Már tavaly több mint 24 érdeklődő volt a program iránt, ezért akadtak olyanok is, akiknek sajnálattal vissza kellett mondanunk a jelentkezését – folytatta a polgármester. – Ezért idén arra gondoltunk, hogy duplázunk: naponta két-két ablakkal gyarapítjuk a falu adventi naptárát. Első körben azokat kérdeztük meg, akik már tavaly is részt vettek az akcióban, hogy idén is csatlakoznának-e, és csak ezt követően egyeztettünk a többi jelentkezővel. Nagy örömünkre az egyházközség is betársult, a plébánosunk, Mikolás Attila azt kérte, hogy a templom két ablakára, a szentélyre és a sekrestyére is kerüljenek fel a díszek. 


Zalaháshágyon 125 lakott épület található, azaz a helyi lakosok több mint harmada részt vesz a karácsonyi ünnepeket megelőző programban. A jelentkezők számára összejövetelt is szerveztek a minap, ahol megköszönték az aktivitásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában